Desertul care poate fi servit zilnic și mai este și sănătos
Ciocolata este una dintre deliciile vieții și indiferent cum este consumată, aduce bucurie. Dar, deși este gustoasă, nu este întotdeauna hrănitoare. Ciocolata albă, de exemplu, nu conține substanțe solide de cacao. Asta înseamnă că este mult mai mult un produs de cofetărie decât orice altceva.
22 Februarie 2023, 14:36
Dar, beneficiile ciocolatei negre sunt numeroase. Puțină ciocolată neagră pe zi nu este doar benefică pentru inimă, dar poate, de asemenea, să îmbunătățească funcția creierului, să atenueze stresul și să scadă riscul de diabet.
Dacă ai visat să mănânci ciocolată în fiecare zi, acum ai o scuză - sau mai multe!
Studiile științifice au arătat că ciocolata neagră este bogată în antioxidanți și plină de nutrienți, făcând acest tratament dulce-amărui un super-aliment favorit.
Ciocolata neagră conține fitonutrienți numiți flavonoide, care sunt substanțe chimice din plante care acționează ca antioxidanți și pot juca un rol în prevenirea cancerului și sănătatea inimii, potrivit cercetărilor publicate în Journal of Nutritional Science.
Planta de cacao din care provine ciocolata conține, de asemenea, un compus numit teobromină, despre care se spune că poate ajuta la reducerea inflamației și, potențial, la scăderea tensiunii arteriale. (PM)
Ciocolata neagră poate fi considerată cel mai sănătos desert. Experţii au explicat beneficiile acesteia şi au sugerat doza zilnică sigură, potrivit Rador.
S-a dovedit că oamenii devin mai fericiţi, nu doar datorită gustului ciocolatei, ci şi flavonoidelor conţinute în aceasta, care sunt antioxidanţi, susţine nutriţionistul Andreanna Rainville. Ciocolata conţine, de asemenea, multe substanţe utile care au efect asupra stării de spirit a unei persoane - acestea sunt serotonina, dopamina şi feniletilamina.
Un alt expert în nutriţie, Joanna Wen, subliniază că ciocolata ajută la îmbunătăţirea memoriei şi funcţiilor cognitive ale creierului. În timpul zilei, pot fi consumate câteva pătrăţele de ciocolată neagră, însă nu toată, avertizează specialiştii. Ciocolata amăruie trebuie să aibă un conţinut de cacao de cel puţin 70%.
Foto: pixabay