Fasolea, carnea săracului sănătos
Odată cu înaintarea în vârstă, colesterolul poate reprezenta o problema de sănătate, dacă nu ne îngrijim să ținem valorile sale în limitele normale. La „Sănătos și verde” vă spun ce puteți introduce în meniul vostru, astfel încât să vă asigurați că în timp nivelul de grăsimi rele din sânge scade.
Articol de Antena Satelor, 05 Iunie 2024, 10:48
Sunt alimente care ofera o doză mare de fibre solubile, cele care au rolul de la lega colesterolul si de a-l elimina înainte să ajungă în sânge. Fasolea, numită și „carnea saracului”, este atât de bogată în fibre încât ar trebui să o avem pe masă măcar o data pe săptămână. Pe lângă fibrele din conținutul său, fasolea are și proteine multe, este sățioasă și sănătoasă. Organismul digeră fasolea intr-un timp mai îndelungat, astfel că ne va ține de foame ceva vreme. În plus de asta, are mulți nutrienți și are efecte pozitive asupra colesterolului. Fasolea este și un aliment aliat pentru persoanele care doresc să scadă în greutate, datorită proprietăților sale amintite mai devreme. Bătută, iahnie, ciorbă sau pusă în diverse salate, fasolea este ideală pentru o masă copioasă, dar și sănătoasă.