Fructele lunii februarie
Varietatea fructelor şi legumelor locale este foarte redusă la sfârşitul iernii, dar fructele din ţările calde ne vin în ajutor. În februarie, rafturile magazinelor sunt pline de mere, care conţin multe fibre, vitamine A, B, C, E, P, PP, K, precum şi potasiu şi fier.
08 Februarie 2024, 10:00
Bananele sunt prezente permanent în ofertele supermarketurilor, fiind o gustare excelentă şi o sursă de bună dispoziţie. Experţii recomandă depozitarea bananelor separat de alte fructe, deoarece acestea le accelerează coacerea. Avocado, care este tot un fruct, este bogat în vitaminele A, E, B, K, acid folic şi acizi graşi mononesaturaţi omega 3, 6 şi 9, care au un efect benefic asupra organismului. Citricele ne ajută să suplimentăm cantitatea necesară de vitamina C în timpul sezonului rece: mandarine, portocale, lămâi, lime, pomelo şi grapefruit. Tot în februarie, putem savura o gustare compusă din kiwi coapte şi gustoase, pere de sezon şi struguri.