Iată care sunt cele mai bune alimente pentru a nu intra în depresie
Poate ceea ce mâncăm să ne influențeze starea de spirit? Acesta este ceea ce demonstrează cercetătorii de la Universitatea Binghamton din New York, Statele Unite, printr-un nou studiu publicat în revista Nutritional Neuroscience.
26 Septembrie 2022, 13:09
Mâncarea ne poate influența chimia creierului
Înainte de vârsta de 30 de ani, creierul nostru nu s-a maturizat încă, iar factorii dietetici îi pot modifica chimia, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Binghamton din New York, al căror studiu tocmai a fost publicat în revista Nutritional Neuroscience. Ei s-au concentrat pe două grupe de vârstă adultă (18-29 și 30+) pentru a explora dacă alimentația sănătoasă, stilul de viață sănătos și activitatea fizică pot susține bunăstarea mentală.
Ideal: fructe si legume
Folosind un sondaj anonim pe Internet și mai ales pe rețelele de socializare, cercetătorii au reușit să definească că consumul de carne și exercițiul fizic au crescut disponibilitatea precursorilor neurotransmițătorilor și concentrațiile în creier la tineri, adulți, ceea ce i-a făcut să se simtă mai bine. Pentru adulții în vârstă, consumul de antioxidanți (fructe și legume) ar influența starea de spirit într-un mod pozitiv, în timp ce alimentele cu glicemie ridicată (prăjituri, făină) și cafeaua ar tinde să activeze inadecvat sistemul nervos simpatic.*. La fel și săritul peste micul dejun.
În funcție de vârsta ta și de nivelul de maturizare al creierului tău sau chiar în funcție de sexul tău, funcțiile creierului s-ar putea să nu aibă neapărat aceleași nevoi și poate fi necesară o ajustare a dietei pentru a îmbunătăți bunăstarea psihică.
Sistemul nervos corespunde tuturor nervilor, ganglionilor și centrilor nervoși care controlează și coordonează funcțiile vitale și primesc mesaje senzoriale. Sistemul simpatic se referă mai precis la funcționarea viscerelor.