Iată care sunt vitaminele pe care medicii le iau toamna pentru a nu se îmbolnăvi
Profesioniștii din domeniul sănătății au dezvăluit cele patru vitamine pe care le iau toamna pentru a nu se îmbolnăvi și pentru a fi rezistenți la viruși.
Articol de Simona Lazăr, 02 Octombrie 2023, 19:20
Cu temperaturi mai scăzute și zile mai puțin însorite, corpul nostru este mai vulnerabil la diferiții viruși care circulă toamna. Dar vestea bună este că luarea anumitor vitamine ajută la menținerea organismului nostru sănătos și, mai ales, rezistent la virușii pe care îi poate întâlni.
Mai mulți profesioniști din domeniul sănătății au dezvăluit vitaminele pe care le iau zilnic pentru a nu se îmbolnăvi. Și, în sfârșit, aceste vitamine sunt conținute în principal în alimente. Un studiu publicat în 2020 în revista Nutrients evidențiase deja beneficiile asupra sistemului imunitar ale micronutrienților (vitamine, minerale, oligoelemente etc.) conținute în alimente. „Vitaminele și mineralele au roluri variate în fiecare etapă a sistemului imunitar și este posibil ca răspunsul imunitar să fie afectat atunci când nivelurile de micronutrienți sunt insuficiente”, au indicat cercetătorii.
Iată cele 4 vitamine pe care profesioniștii din sănătate le iau pentru a se asigura că sunt rezistente la virusurile de toamnă și iarnă.
Vitamina E
Vitamina E este bine cunoscută a fi un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar. Potrivit experților, cele mai bune surse de vitamina E sunt semințele și nucile, legumele cu frunze verzi închise precum spanacul și broccoli, fructele precum kiwi, roșiile, mango și uleiul din germeni de grâu. Și un mic sfat dacă unele dintre aceste alimente nu sunt de sezon, gândiți-vă la congelate.
Vitamina C
Vitamina C este excelentă pentru un sistem imunitar puternic și rezistent. Și din nou, una dintre cele mai bune surse de vitamina C este mâncarea. Alimentele care conțin cel mai mult sunt: citrice precum portocalele, grapefruitul și kiwi, legumele crucifere precum broccoli crud și varza de Bruxelles, căpșunile, roșiile și cartofii. Unul dintre experți recomandă să nu ezitați să luați 2 grame de vitamina C de două ori pe zi atunci când sunteți răcit. S-a demonstrat că vitamina C reduce simptomele și durata asociate unei răceli, explică expertul.
Vitamina D
Vitamina D poate preveni infectia gripala. Poate fi luat sub formă de suplimente. Anumite alimente conțin și vitamina, cum ar fi peștele gras, gălbenușul de ou sau ciocolata neagră.
acizi grasi omega-3
Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru un sistem imunitar puternic. Prin urmare, profesioniștii din domeniul sănătății îl consumă sub formă de ulei de pește. Potrivit experților, ciupercile sunt, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3.
Cu toate acestea, ar trebui să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul sănătății sau a unui farmacist pentru a vă asigura că luați dozele corecte.