Legume crucifere pentru o dietă echilibrată
Articol de Antena Satelor, 04 Martie 2024, 13:08
Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru organism încât nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. Este dovedit faptul că o dietă echilibrată, bogată în produse cu un conținut ridicat de nutrienți, are un rol important în menținerea sănătății. De asemenea, este esențial să limităm consumul de zahăr, să evităm produsele procesate, prăjelile și consumul excesiv de alcool.
Revenind la alimentele minune, astăzi alegem legumele crucifere. Legumele crucifere descriu legumele ale căror flori sau muguri sunt comestibile. Printre acestea se numără conopida, brocoliul, conopida romană și anghinarea. Reprezentanți bine cunoscuți ai legumelor cu tulpini sunt urmatoarele alimente - sparanghelul, țelina, rubarba si feniculul vegetal. Rămânem însă la legumele crucifere care da, reprezintă o categorie aparte de legume. Sunt foarte sănătoase.
Bogate în fibre, minerale și vitamine, legumele crucifere au printre altele proprietatea de a modifica hormonii umani, de a activa sistemul natural de detoxifiere al organismului și de a inhiba creșterea celulelor canceroase. Unul dintre antioxidanții găsiți în legumele crucifere protejează de apariția bolilor cardiovasculare. Î
n plus, să știți că aceste legume crucifere asigură persoanelor care le consumă un risc semnificativ mai mic de obezitate sau boli de inimă, astfel că și speranța de viață este una mai bună.