"Medicamentul" home made care scade colesterolul şi reglează tensiunea arterială
Plantele cu proprietățile lor medicinale nu au fost lăsate pe pământ întâmplator, ci tocmai pentru a ne folosi de ele în tratarea şi prevenirea bolilor.
14 Iulie 2018, 05:57
Multe dintre ele şi-au dovedit eficienţa în timp, reprezentând secole de-a rândul, singura variantă la îndemâna oamenilor în lupta cu bolile.
Deşi astăzi avem alternativa medicamentelor, nu trebuie să neglijăm puterea curativă a plantelor. Datorită puterii lor de vindecare, remediile naturale au câștigat popularitate în întreaga lume, iar efectele lor benefice au fost confirmate prin cercetare științifică.
Unul dintre cele mai cunoscute remedii este cel pe bază de usturoi, ghimbir și miere.
Emilio Stefan, un nutriționist italian, spune că cercetările sale au arătat că usturoiul, mierea şi ghimbirul sunt, fără îndoială, unele dintre alimente magice ale naturii.
Fiind o combinație de ingrediente naturale acest remediu are atribute de "medicament" cu proprietăți antiinflamtorii și antioxidante. Graţie ingrdientelor sale, acest medicament natural este recomandat în tratarea a opt afecțiuni: artrită, astm, hipertensiune arterială, colesterol crescut, dureri de cap, dureri de dinți, ulcer gastric şi obezitate.
Acest remediu natural combină proprietățile medicinale ale ghimbirului, usturoiului, mierei și a altor ingrediente, cum este oțetul de mere. În plus, amestecul are o valoare nutritivă ridicată, motiv pentru care poate fi considerat un elixir pentru viața veșnică, deoarece protejează organismul de cele mai comune afecțiuni, care pot duce la dezvoltarea de boli și mai grave.
Tăşnad, şaptezeci şi opt de grade termale pentru sănătate
Ingrediente:
-125 de ml de suc de lămâie
-125 de ml de suc de ghimbir
-25 căței de usturoi
-o cană de oțet de mere
-340 gr de miere de albine
Mod de preparare:
Amestecă sucul de lămâie cu sucul de ghimbir într-un bol. Cei 25 de căței de usturoi îl zdrobești și îi pui în blender împreună cu sucurile și procesează bine. Toarnă amestecul obținut într-un borcan de sticlă și depozitează-l în frigider pentru cel puțin cinci zile înainte de a-l folosi.
Pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge se iau câte două linguri pe care le amesteci într-un pahar cu apă caldă. Se beau două pahare pe zi, unul dimineața și unul seara, la o oră după cină.
Pentru hipertensiune arterială, reţeta se modifică astfel: se amestecă două căni de apă cu două linguri de oțet de mere și 3 linguri de miere plus 18 căței de usturoi pe care-i mărunțești. Pui amestecul într-o oală la foc mic și o lași să se încălzească jumătate de oră. După ce ai luat-o de pe foc, o lași să se răcească și iei câte trei linguri pe zi.