Meniu de post, bogat în nutrienți
Articol de Antena Satelor, 29 Martie 2024, 12:54
Sănătos și verde se adaptează zilele acestea, astfel că vorbim despre ce putem consuma pe perioada Postului Paștelui. Scopul nostru este să ne menținem sănătoși în această perioadă și să nu lipsim organismul de elementele nutriționale corespunzătoare.
Tocmai de aceea vă recomand să includeți în meniul vostru leguminoase precum năut, linte (verde, roșie, maro – e bine să știți că lintea roșie fierbe mai repede) și mazăre, deoarece toate conțin preponderent carbohidrați și fibre.
Nu e vorba de simpli carbohidrați, ci de carbohidrați complcși, cu absorție lentă și care conțin mai mulți nutrienți. Semințele ( de in, de dovleac, de floarea-soarelui, de cânepă) sunt o altă sursă de proteine și fibre care pot fi utilizate în diferite feluri de mâncare. Aveți posibilitatea să le consumați pe post de gustare, contribuind în acest fel la o digestie bună sau să le adaugați peste o salată de crudități. În orice caz, nu uitați de aceste produse extrem de sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional - semințele, de orice fel ar fi ele, și. bineînțeles,leguminoasele.