Motive pentru a introduce în dietă sucul de varză. Beneficii impresionante aduse sănătății
Varza este un membru al familiei de legume crucifere. La fel ca legumele precum broccoli și kale, varza este plină de substanțe nutritive, care, prin consum, aduc beneficii sănătății.
12 Octombrie 2021, 11:43
Sucul de varză conține vitamine, precum și calciu, fier și potasiu. Sucul îndepărtează fibrele, dar furnizează nutrienții legumelor într-o formă concentrată.
Sucul de varză este bogat în substanțe nutritive sănătoase și substanțe chimice care ajută corpul. Varza are un nivel ridicat de glucorafanină, pe care corpul o transformă ușor în sulforafan.
Celulele pot utiliza sulforafan pentru a combate inflamația, a accelera vindecarea și pentru a proteja organismul uman împotriva unei varietăți de boli.
Mulți oameni iau diferite medicamente pentru a vindeca diferite tipuri de boală. Uneori aceste lucruri funcționează, dar de cele mai multe ori provoacă mai multe probleme decât rezolvă.
Majoritatea oamenilor nu agreează dietele pline cu legume. O dietă sănătoasă poate părea mai degrabă plictisitoare. Dar, există câteva băuturi pe care trebuie să le consumați, dacă doriți să rămâneți sănătoși.
Trebuie să fi auzit de citatul "ești ceea ce mănânci". Este un fapt pentru că, cu cât dieta este mai sănătoasă, cu atât ești mai puțin predispus la diferite boli și afecțiuni. Beneficiile de sănătate ale verzei sunt, probabil, ceea ce a determinat să fie numit în Evul Mediu "medicamentul celor săraci". Asemenea sucului de sfeclă, varza are o mulțime de efecte beneficii aduse sănătății.
Sucul de varză nu este cel mai des întâlnit suc de legume, dar se întâmplă să fie plin de antioxidanți, nutrienți și minerale benefice. De fapt, un singur pahar de suc de varză asigură o cantitate semnificativă de vitamine A, B, C, K și E, potasiu, fier, fosfor, glutamină, iod și o gamă de fitonutrienti, antioxidanți și enzime.
Unul dintre cele mai bine cercetate beneficii pentru sănătate ale sucului de varză este capacitatea sa de a vindeca ulcerele. Într-un studiu, toți subiecții cu ulcer, cu excepția a doi, au avut vindecare completă după doar trei săptămâni de băut regulat suc de varză.
Poate ajuta la prevenirea cancerului
Oamenii de știință au cercetat pe larg proprietățile de prevenire a cancerului ale legumelor crucifere. Glucozinolații din aceste alimente și-au dovedit efectele împotriva creșterii tumorilor. Deoarece legumele precum varza, varza și broccoli pot încetini creșterea tumorii, ele pot oferi protecție împotriva cancerelor de piele, stomac, plămâni, prostată și sân.
Problemele cardiace sunt prevenite de prezența seleniului în sucul de varză. Sucul de varză previne, de asemenea, accidentul vascular cerebral, bolile cardiovasculare și tensiunea arterială datorită prezenței acidului gras Omega 3 la niveluri ridicate.
Colesterolul rău este redus de sucul de varză prin scăderea nivelului sanguin al lipoproteinelor cu densitate scăzută.
Varza conține un acid lactic care funcționează ca un dezinfectant de colon. Diferitele tulburări digestive pot fi vindecate de sucul de varză crud.
Simptomele artritei sunt prevenite de consumul sucului de varză, deoarece este bogat în seleniu. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ajută la combaterea tulburărilor inflamatorii degenerative.
Sucul de varză crud poate accelera procesul de vindecare a căilor respiratorii. Funcționează o minune pentru vindecarea eficientă a bronșitei, a răcelii și a astmului.
Riscuri potențiale ale sucului de varză
Legumele crucifere, cum ar fi varza - în special atunci când sunt consumate crude - conțin substanțe numite goitrogeni, care pot interfera cu funcția tiroidiană normală.
Dacă aveți o afecțiune tiroidiană sau sunteți expus riscului de cancer tiroidian, este posibil să doriți să evitați sucul de varză.
Petrut Mazilu
Foto: pixabay