Nuca de cocos scade colesterolul „rău”
Nuca de cocos este un alt aliment pe care îl introducem astăzi în dieta noastră a fericirii, la Sănătos și verde.
Articol de Antena Satelor, 05 Iunie 2024, 10:28
Uleiul, apa și laptele obținute din nuca de cocos sunt ingrediente populare, pe care din ce în ce mai multe persoane le folosesc în bucătărie, dar și ca remedii în diverse probleme de sănătate. Totodată, și miezul cărnos al nucii de cocos poate fi folosit în diverse preparate, dar și pentru proprietățile terapeutice pe care le are.
Spre deosebire de alte fructe care sunt bogate în carbohidrați, nuca de cocos conține grăsimi, proteine, minerale și câteva vitamine din complexul B.
Miezul de nucă de cocos conține compuși fenolici care au rol antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ. În plus, polifenolii previn oxidarea colesterolului “rău”, scăzând astfel riscul înfundării arterelor cu grăsimi, un factor de risc în declanșarea problemelor cardiovasculare.
Uleiul obținut din nuca de cocos ajută la buna funcționare a inimii, datorită efectelor pe care le are asupra mai multor factori de risc pentru bolile cardiovasculare. În primul rând, acest tip de ulei ajută la scăderea nivelului de colesterol “rău” (LDL) din sânge și la creșterea celui bun (“HDL”).
De asemenea, un consum constant de ulei de cocos contribuie la reducerea grăsimii abdominale, despre care se știe că poate afecta vasele de sânge care transportă sânge și nutrienți către inimă. Într-un studiu pilot, condus de cercetătorii din Malaezia, se arată că bărbații obezi care au consumat 30 ml de ulei de cocos virgin în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, au obținut o reducere a circumferinței taliei cu aproximativ 3 cm.
Totodată, grăsimile din nuca de cocos sunt folosite de către metabolism pentru a produce energie, dar și pentru curățarea sângelui, îmbunătățirea digestiei și în procesul de slăbire. Cea ce de altfel ne dorim cu totii, mai ales acum, poate...