Omega 3, chiar și fără pește
Articol de Antena Satelor, 29 Martie 2024, 13:08
Săptămâna aceasta vă ofer sfaturi pentru o alimentație echilibrată pe perioada postului, la Sănătos și verde. Dezlegările la pește sunt puține în aceste 40 de zile de post. Mai exact, vorbim de doar 2 dezlegări la pește. Din acest motiv, trebuie să fim atenți la sursele de acizi grași omega 3.
Surse vegetale de Omega 3 se găsesc în nuci, semințe (de dovleac, de cânepă, de in), conopidă, hummus și varză de Bruxelles. Avocadoul este un fruct extrem de bogat în vitamine, care conține și acizi grași esențiali și poate fi adăugat în orice tip de salată. Consumul regulat de avocado ajută de asemenea la combaterea oboselii specifice acestei perioade și la reînnoirea celulelor sangvine, previne anemia și susține imunitatea.
Este bine să știți că în timpul postului sunt 2 zile în care sunt permise mâncărurile cu pește, așa cum vă spuneam. În acele zile puteți include în meniul vostru pește gras, cum ar fi somonul (o sursă importantă de acizi grași Omega 3), dar și sardine, macrou, hering, ton, creveți și scoici, peștele și fructele de mare fiind și o sursă de vitamina B12 și vitamina D.