Osteoartrita: 5 condimente pentru ameliorarea durerilor articulare în mod natural
Osteoartrită, artrită, poliartrită reumatoidă, traumatisme... Durerile articulare pot avea multe cauze. Deși arsenalul terapeutic pentru ameliorarea acesteia este vast, există soluții naturale alternative ale căror proprietăți de ameliorare a durerii au fost dovedite științific: condimentele.
Articol de Simona Lazăr, 25 Iunie 2024, 15:36
Durerile articulare pot avea multe cauze. Cea mai frecventă este osteoartrita, legată de uzura cartilajelor, care apare mai ales la persoanele în vârstă, la sportivi și la persoanele supraponderale. Inflamația sau infecția unei articulații (artrită), fie ea acută sau cronică, poate provoca, de asemenea, dureri. Leziunile traumatice ale tendoanelor sau ligamentelor pot provoca, de asemenea, dureri articulare. În cele din urmă, factorii ereditari sau purtarea excesivă a tocurilor înalte pot fi de vină.
Care sunt simptomele osteoartritei?
Osteoartrita este o boală cronică a articulațiilor care se dezvoltă în pusee. Ea poate afecta orice articulație din corp: gâtul, spatele, degetele, șoldul, genunchiul, umărul, cotul, încheietura mâinii și gleznele. Ea provoacă durere și rigiditate la nivelul articulațiilor, care sunt deosebit de intense atunci când vă treziți dimineața. Osteoartrita poate provoca deformări ale articulațiilor.
Cum pot fi ameliorate durerile articulare?
Durerile articulare sunt uneori atât de severe încât necesită prescrierea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), paracetamol, injecții articulare sau injecții intraarticulare cu corticosteroizi. Cu toate acestea, aceste medicamente pot avea o serie de efecte nedorite. Ca o completare sau un substitut (sub rezerva acordului medicului dumneavoastră), puteți utiliza soluții naturale, cum ar fi condimentele. Activitatea fizică regulată este, de asemenea, esențială pentru menținerea articulațiilor, atât timp cât impactul asupra articulațiilor nu este prea mare.
Turmeric
Numeroase studii au evidențiat virtuțile turmericului. Plantă erbacee din familia Zingiberaceae, pulberea sa este utilizată într-o multitudine de preparate culinare. Ingredientul său activ, curcumina, este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și antireumatice. Turmericul este utilizat și pentru protejarea mucoasei intestinale și prevenirea bolilor cardiovasculare. În cazul durerilor articulare, turmericul acționează prin reducerea inflamației articulației și a durerilor asociate. Acest condiment este eficient indiferent de cauza durerii articulare. Este o alternativă excelentă la medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene și la analgezice.
Ghimbir
Un antioxidant puternic, ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Mai exact, gingerolii pe care îi conține sunt un remediu eficient pentru ameliorarea durerilor articulare asociate cu osteoartrita. Avantajul este că ghimbirul poate fi consumat într-o varietate de moduri (crud, ras, murat) și încorporat într-o gamă largă de mâncăruri.
Piper negru
Utilizat frecvent în medicina tradițională chineză, piperul negru are numeroase beneficii pentru sănătate. În special, este renumit pentru acțiunea sa antiinflamatoare, care se datorează piperinei, ingredientul său activ. Piperina acționează prin blocarea celulelor din organism responsabile de exprimarea inflamației, ușurând astfel considerabil durerea. De asemenea, piperul negru ajută la limitarea consumului de sare, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru sănătate, în special în reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Scorțișoară
Bogată în antioxidanți și cu excelente proprietăți antiinflamatoare, scorțișoara este un remediu natural foarte eficient pentru ameliorarea durerilor articulare. În bucătărie, este ușor de presărat pe deserturi, dar poate fi, de asemenea, ușor încorporată în rețete sărate.
Chimen negru sau nigella
Renumit pentru proprietățile sale antispasmodice și antiinflamatoare, chimenul negru, cunoscut și sub numele de nigella, este recomandat pentru digestia dificilă și durerile articulare. În plus, este condimentul perfect pentru a condimenta mâncărurile și a le da caracter. Dar aveți grijă să nu mâncați prea mult, deoarece poate provoca arsuri la stomac. normal.