Planta care activează creierul şi calmează nervii
Salata este una dintre cele mai sănătoase alimente pe această planetă. Conține multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi combaterea inflamației.
20 Iunie 2018, 09:19
De asemenea, asigură menținerea nivelurilor normale de zahăr din sânge, protecția neuronilor, controlul anxietății și aprovizionare constantă a antioxidanților sau reducerea riscului de boli de inimă
Există mai multe soiuri variate de salată.
Numită științific Lactuva sativa, salata este o plantă anuală care aparține familiei Asteraceae. Această legumă este adesea folosită în salate și alte tipuri de alimente, cum ar fi sandvișuri, supe și grătare. (PM)
Frunzele de salată sunt bogate în acid folic, iod, potasiu, calciu, fier, magneziu şi fosfor – susţin specialiştii, în opinia cărora, această plantă activează creierul și calmează nervii.
Fierul conținut în salată este responsabil de formarea celulelor sanguine şi permite refacerea rapidă a rezervelor de sânge în caz de necesitate.
În ceea ce priveşte magneziul din salată, experţii susţin că acesta este capabil să pună în mişcare activitatea creierului şi muşchii. De asemenea, stocurile acestei substanțe permit crearea în mod activ a celulelor noi.
Medicii mai recomandă consumul frunzelor de salată în cazul diabeticilor și al copiilor, deoarece facilitează activarea sistemului digestiv.
Frunzele de salată calmează nervii, având şi un uşor efect hipnotic.