Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Veţi renunţa să mai mergeţi la farmacie după medicamente, dacă veţi consuma toamna multă cătină, care are multiple proprietăţi vindecătoare, numeroase beneficii şi întrebuinţări.
11 Septembrie 2024, 10:35
Fructul de cătină este bogat în antioxidanţi puternici, care combat efectele negative ale radicalilor liberi şi stresul oxidativ asociat. Experţii au caracterizat cătina drept un 'medicament natural'.
În ajunul sezonului rece, specialiştii au dezvăluit un remediu naturist care ajută în lupta împotriva bolilor sezoniere. Pentru a uita de vizitele dese la farmacie, este suficient să aveţi în casă o pungă mare de fructe de cătină congelate, susţin experţii. Potrivit acestora, cătina este un adevărat medicament natural cu un întreg 'complex de multivitamine'. Fructele de cătină conţin numeroase vitamine, în mod special, fructele de cătină de pădure sunt bogate în vitaminele C şi în vitaminele din grupa B, precum şi de caroteni, riboflavonoide, pectine, acizi organici şi graşi, fier, magneziu şi bor. Cătina are un efect antiviral, întăreşte sistemul imunitar şi are un efect benefic asupra stării pielii şi a părului. În plus, fructele de pădure, datorită conţinutului ridicat de acid folic şi de vitamina E, sunt benefice pentru femeile însărcinate. Cu toate acestea, unii oameni ar trebui să consume cătina cu prudenţă. Starea celor care suferă de gastrită şi au hiperaciditate se poate agrava dacă consumă cătină, din cauza acizilor din fruct, care pot provoca o agravare a bolii, au avertizat experţii.
RADOR