Ridichile accelerează metabolismul
Sunt multe alimente care abundă în apă și e mare păcat să nu le cunoaștem și să nu le folosim cât de des putem. La Sănătos și verde vorbim astăzi despre ridichi.
06 Februarie 2023, 10:52
Ridichile conțin aproximativ 95 la suta apă. Aceste legume rădăcinoase răcoritoare ar trebui să fie o prezenţă obligatorie în orice în salată. Nu numai că ele conferă un gust dulce acesteia, dar o şi înviorează coloristic. Dacă mai spunem că ridichile sunt o sursă bună de antioxidanţi sau de catehină, o substanţă care mai fi găsită și în ceaiul verde şi care ajută la prevenirea accidentelor cerebrale, sigur vor deveni ridichile preferatele voastre. Aceste legume sunt ideale pentru a ne mențtine ficatul sănătos. Sunt detoxifiante și curăță sângele de toxine și reziduuri dăunătoare. De exemplu, ridichile sunt recomandate persoanelor care suferă de icter întrucât reglează și reduc nivelul de bilirubină. Ridichile protejează și eritrocitele, contribuind în acest fel la oxigenerea sângelui. Exista numeroase beneficiie ale ridichilor și pentru siluetă. Aceste legume au un conținut scăzut de carbohidrați, dar sunt bogate în fibre, vitamina C, potasiu, calciu și magneziu. Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm ridichi, deoarece stimulează pierderea în greutate și accelerează metabolismul, transformând grăsimea în energie. Așadar, folosiți ridichile cât de des puteți.