Roșia favorizează hormonul „fericirii”
Un alt aliment sănătos, gustos și recunoscut pentru beneficiile sale asupra stării noastre de bine este roșia. Consumul de roșii oferă beneficii pentru sănătate, împreună cu îmbunătățirea gustului prepratelor alimentare.
Articol de Antena Satelor, 05 Iunie 2024, 10:23
Roșiile se găsesc în nenumărate produse alimentare diferite, în diverse băuturi și ca un element de aromă, inclus în mâncare, de la micul dejun până la cină. Ele sunt relativ ușor de cultivat și cresc foarte repede, fiind astfel o sursă de hrană rapidă și un aliment de bază în multe țări. Printre beneficiile roșiilor se numără stimularea circulației sângelui, îmbunătățirea digestiei, protejarea rinichilor, detoxificarea organismului și previn îmbătrânirea prematură. De asemenea, roșiile ajută organismul să se liniștească și au rol in creșterea hormonului fericirii. O porție de roșii coapte sau crude este o sursă bună de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Roșiile au în mod natural un conținut scazut de sodiu, grăsimi saturate și calorii. Datorită vitaminei B și a potasiului din roșii, rosiile sunt eficiente în reducerea nivelului de colesterol și scăderea tensiunii arteriale. Prezența vitaminei A în roșii ajută la îmbunatățirea vederii, precum și la prevenirea degenerării maculare.