Roșii cu antioxidant
Articol de Antena Satelor, 04 Martie 2024, 13:22
Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la produsele cu sos de roșii.
Roșiile crude, conservele de roșii, pasta de roșii, roșiile gătite sub diferite forme sau chiar ketchup-ul natural sunt excelente surse de licopen. Este vorba despre acel antioxidant cu proprietăți anti-cancerigene ce se regăsește inclusiv în grapefruit, papaya și pepene.
Trebuie să rețineți că roșiile gătite, comparativ cu cele crude, conțin de aproape zece ori mai mult licopen, care poate fi mai ușor absorbit de organism când este consumat simultan cu grăsimi sănătoase.
Produsele din tomate sunt recomandate, de asemenea, datorită cantității lor crescute de nutrienți și vitamine.
Toate aceste produse au inclusiv efect cardioprotector, asta daca sunt consumate cu regularitate, evident.
Și în ceea ce privește sănătatea pielii, roșiile sunt campioane. Acest lucru se datorează faptului că roșiile pot proteja tenul de efectele radiațiilor UV, efectele nocive ale razelor solare.