Sănătate și post cu sfeclă roșie
Articol de Antena Satelor, 29 Martie 2024, 13:03
. Ne delectăm în urmatoarea perioadă cu alimente de post, dar musai și sănătoase. Nu este greu, poate că nu ne e la îndemână neaparat, dar postul poate fi văzut ca pe o perioadă în care sa ne îngrijim mai mult de corpul nostru și în care să îi oferim cu adevărat o porție zdravănă de sănătate.
Postul poate fi vremea în care să renunțăm la alimentele procesate. De pildă, o provocare în post poate fi faptul că ne putem lovi de lipsa fierului, pe fondul faptului că nu mai consumăm produse din carne. Fasolea este un aliment recomandat în timpul postului. Conține glucide, iar conținutul de proteine este completat de cel de vitamina B și mai ales fier, o sursă de vitalitate crescută.
O altă sursă importantă de fier este sfecla roșie. Consumul ajută la combaterea oboselii care poate apărea în perioada postului, ajută la reînnoirea celulelor sangvine, previne anemia și stimulează sistemul imunitar. Sfecla nu are foarte multe proteine, dar le compensează cu un conținut mineral variat.