Se mănâncă sau nu coaja de banană? De ce este considerată un superaliment?
Coaja de banană conține multe substanțe utile, spun nutriționiștii britanici și americani.
23 Mai 2022, 11:32
In primul rand, contine o multime de fibre care regleaza activitatea intestinelor. De asemenea, este bogata in magneziu, potasiu, vitaminele A, C, B6, B12 si proteine.
Vitamina A este buna pentru dinti, oase si tesuturi moi, iar vitamina B6 imbunatateste sistemul imunitar al corpului, creierului si inimii. Regleaza nivelul zaharului din sange si imbunatateste starea de spirit. Vitamina B12 este importanta pentru creier si sistemul nervos, scrie DoctorC.ro.
Incă din 2011, oamenii de stiinta au raportat prezenta polifenolilor si carotenoidelor in cojile de banane, care accelereaza metabolismul.
Aproape nu are calorii. Iar fibrele au garantat o senzatie de satietate. Exista, de asemenea, dovezi ca scade colesterolul.
Oamenii de stiinta au descoperit recent serotonina in scoarta – un hormon care imbunatateste starea de spirit.
Exista, de asemenea, multa luteina, care previne dezvoltarea cataractei si a degenerescentei maculare.
Nutritionistii subliniaza ca bananele sunt de obicei tratate activ cu pesticide.
Prin urmare, ar trebui fie sa cumparati banane organice, fie sa le spalati cu grija. Coaja in sine poate fi folosita ca hrana gatita, uscata sau in smoothie-uri.
Foto: Pixabay