Ascultă Radio Antena Satelor Live

Se mănâncă sau nu coaja de banană? De ce este considerată un superaliment?

Coaja de banană conține multe substanțe utile, spun nutriționiștii britanici și americani.

Se mănâncă sau nu coaja de banană? De ce este considerată un superaliment?

23 Mai 2022, 11:32

In primul rand, contine o multime de fibre care regleaza activitatea intestinelor. De asemenea, este bogata in magneziu, potasiu, vitaminele A, C, B6, B12 si proteine.
Vitamina A este buna pentru dinti, oase si tesuturi moi, iar vitamina B6 imbunatateste sistemul imunitar al corpului, creierului si inimii. Regleaza nivelul zaharului din sange si imbunatateste starea de spirit. Vitamina B12 este importanta pentru creier si sistemul nervos, scrie DoctorC.ro.
Incă din 2011, oamenii de stiinta au raportat prezenta polifenolilor si carotenoidelor in cojile de banane, care accelereaza metabolismul.
Aproape nu are calorii. Iar fibrele au garantat o senzatie de satietate. Exista, de asemenea, dovezi ca scade colesterolul.
Oamenii de stiinta au descoperit recent serotonina in scoarta – un hormon care imbunatateste starea de spirit.
Exista, de asemenea, multa luteina, care previne dezvoltarea cataractei si a degenerescentei maculare.
Nutritionistii subliniaza ca bananele sunt de obicei tratate activ cu pesticide.
Prin urmare, ar trebui fie sa cumparati banane organice, fie sa le spalati cu grija. Coaja in sine poate fi folosita ca hrana gatita, uscata sau in smoothie-uri.

Foto: Pixabay

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană