Ascultă Radio Antena Satelor Live

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani

După 50 de ani, corpul nostru suferă multe schimbări. Cum să-l răsfăț pentru a rămâne în formă? Dieta este una dintre cheile sănătății de vârf. Acesta este motivul pentru care te încurajăm să consumi acest aliment fabulos.

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 26 Iunie 2023, 21:52

Spanacul este o legumă ocolită de mulți oameni. Cu toate acestea, ca toate legumele, este bună pentru sănătatea ta.
Din Caucaz până în farfuriile noastre
Spanacul este originar din Caucaz, un lanț muntos care separă Europa și Asia. În trecut, populațiile arabe l-au adus în Europa și au folosit această plantă minune pentru a trata durerile abdominale.
În ciuda reputației sale nemăgulitoare în rândul copiilor, Franța rămâne un mare consumator de spanac. Și cu atât mai bine pentru că, după cum vei descoperi, această mâncare este plină de beneficii. Dar de ce ar trebui să fie spanacul unul dintre aliații noștri ai sănătății după 50 de ani?

Îmbrățișează-ți noul corp
Fiecare etapă a vieții noastre este frumoasă de trăit. Este suficient să ne reajustăm modul de viață pentru a savura fiecare pas al acestuia. Cunoscându-vă corpul și mecanismele sale, puteți rămâne sănătos toată viața.
Care sunt schimbările majore în corpul nostru după 50 de ani?
Hormonii îți vor juca feste, mușchii tăi vor fi mai puțin tonifiați și vederea îți poate scădea.

Care sunt soluțiile la aceste schimbări?
Practicați o activitate fizică blândă și aveți o dietă sănătoasă.
Nu vă panicați ! După 50 de ani, este suficient să ai grijă în continuare de tine, prin consumul de alimente sănătoase. Spanacul este unul dintre acele super-alimente.
Cum să gusti această plantă de legume delicioasă?
Pentru o plăcere maximă a gustului, cel mai bine este să consumați spanac proaspăt. Le puteți păstra până la 3 zile la frigider.
Perfecte pentru anotimpurile calde, salatele de spanac sunt o necesitate!
Idee de reteta: o salata facuta cu spanac, nuci pecan, mere si feta cu ulei de masline, sare, piper si putin otet balsamic pentru asezonare.
Dar spanacul poate fi consumat și ca fel de mâncare fierbinte. Fiertă, spanacul va avea atât un gust pronunțat, cât și plăcut.
Idee de reteta: face lasagna vegetariana cu spanac, rosii cherry si mozzarella. Impresionează-ți oaspeții cu o rețetă gourmet și originală.
Acum că știi totul despre această legumă, te invităm să descoperi cele 5 motive pentru a o consuma după 50 de ani.

1) Un antioxidant natural
Consumând spanac, poți încetini îmbătrânirea celulelor tale.
2) Un aliment bogat în vitamina K
Mai puțin cunoscută decât omologii săi, vitaminele B și C, această vitamină vă păstrează sănătatea oaselor. Prin urmare, consumul acestei vitamine după 50 de ani este foarte important.
3) Completați cu potasiu
Spanacul conține potasiu, care este excelent pentru reglarea tensiunii arteriale.
4) Protejați-vă vederea
După cum știți până acum, vederea vă poate scădea după vârsta de 50 de ani. Spanacul este bogat în luteină, care ajută la combaterea bolilor oculare, cum ar fi cataracta.
5) Îmbunătățiți-vă tranzitul
După 50 de ani, cu siguranță simți că digestia ta este mai puțin bună. Datorită clorofilei prezente în spanac, poți spera în sfârșit să-ți faci ordine pe burtă.

Te simți stresat și îți găsești confortul în mâncare? Cum să îți controlezi emoțiile
Sanatos si verde 06 Noiembrie 2024, 15:27

Te simți stresat și îți găsești confortul în mâncare? Cum să îți controlezi emoțiile

Mâncatul emoțional este un obicei comun, dar adesea dăunător, prin care mulți oameni își gestionează stresul, tristețea sau...

Te simți stresat și îți găsești confortul în mâncare? Cum să îți controlezi emoțiile
Memoria: 10 sfaturi pentru a o menține toată viața
Sanatos si verde 05 Noiembrie 2024, 11:31

Memoria: 10 sfaturi pentru a o menține toată viața

Încă de când ne-am născut, memoria a fost cel mai mare dușman al nostru. Deși este intim legată de dezvoltarea creierului...

Memoria: 10 sfaturi pentru a o menține toată viața
Ai 40 de ani - ce să faci pentru pielea ta
Sanatos si verde 03 Noiembrie 2024, 11:23

Ai 40 de ani - ce să faci pentru pielea ta

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta se schimbă, la fel și nevoile ei. De la vârsta de 40 de ani, pierderea de apă și...

Ai 40 de ani - ce să faci pentru pielea ta
Cum să te oprești din mâncatul compulsiv
Sanatos si verde 26 Octombrie 2024, 15:14

Cum să te oprești din mâncatul compulsiv

Majoritatea dintre noi mâncăm ocazional peste măsură. Poate petreci o zi întreagă la mesele de sărbători, mănânci prea multe...

Cum să te oprești din mâncatul compulsiv
Cum să învingi răceala cu ajutorul alimentelor și a condimentelor naturale
Sanatos si verde 24 Octombrie 2024, 11:34

Cum să învingi răceala cu ajutorul alimentelor și a condimentelor naturale

În sezonul rece, răcelile devin frecvente și pot afecta starea generală de sănătate. Întărirea sistemului imunitar printr-o...

Cum să învingi răceala cu ajutorul alimentelor și a condimentelor naturale
Cele mai recomandate fructe uscate pentru întărirea sistemului imunitar
Sanatos si verde 23 Octombrie 2024, 17:10

Cele mai recomandate fructe uscate pentru întărirea sistemului imunitar

Fructele uscate sunt o alegere excelentă pentru o gustare sănătoasă, fiind pline de nutrienți esențiali care pot susține...

Cele mai recomandate fructe uscate pentru întărirea sistemului imunitar
Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice
Sanatos si verde 19 Octombrie 2024, 13:51

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice

Merișorul (Vaccinum macrocarpon) produce fructe roșii mici, foarte utile pentru prevenirea recidivelor infecțiilor urinare...

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice
Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!
Sanatos si verde 11 Octombrie 2024, 13:20

Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!

În lupta pentru slăbire, medicamentele naturale sunt prezente și eficiente. Aromaterapia în special. Ce uleiuri și cum...

Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!