Știați că ciupercile au Vitamina D?
Odată cu venirea toamnei, nivelul de vitamina D din organism începe să scadă treptat. Micșorarea zilei și soarele ce devine din ce în ce mai scump la vedere fac ca rezervele de vitamina D să se reducă considerabil.
06 Decembrie 2022, 09:33
De aceea, trebuie luate măsuri astfel încât corpul nostru să nu sufere din această cauză. Așadar, săptămâna aceasta la „Sănătos și verde” vă spun cum ne putem asigura că meniul nostru este bogat în alimente ce conțin Vitamina D, una dintre vitaminele esențiale. Astăzi vă indemn să consumați cu încredere ciupercile portobello. Sunt ciuperci mai mari, maronii, ce fac parte din categoria ciupercilor champignon. Sunt bogate în vitamina D, astfel că sunt recomandate tuturor, în special în sezonul rece, atunci când suntem expuși mai puțin razelor solare. Evident că este indicat consumul a orice tip de ciuperici, însă țineți cont de faptul că ciupercile portobello sunt cele care au cea mai mare concentrație de vitamina D. Aceste ciuperci conțin și vitamina B, dar și antioxidanți, calciu, fier, potasiu sau seleniu. În general, pentru sănătatea noastră, este bine să mâncăm cât de des putem ciuperci.