Studiu: Alimentele grase măresc circumferinţa taliei şi micşorează creierul
Rezultatele unui nou studiu indică faptul că alimentele grase nu numai că adaugă centimetri circumferinţei taliei, ci dăunează şi creierului, informează ediţia electronică "Medical Express".
12 Iulie 2022, 08:57
Studiul, condus de prof. Xin Fu-Zhou şi Larisa Bobrovskaia de la Universitatea din Australia de Sud, a găsit o legătură clară între dezvoltarea diabetului la şoarecii hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi timp de 30 de săptămâni şi deteriorarea ulterioară a abilităţilor lor cognitive, inclusiv dezvoltarea anxietăţii, depresiei şi agravarea bolii Alzheimer, noteaza RADOR.
Şoarecii cu deficienţe cognitive au avut mai multe şanse să câştige în greutate, din cauza metabolismului afectat de modificările din creier.
Oamenii de ştiinţă au publicat rezultatele cercetărilor lor în revista de specialitate "Metabolic Brain Disease".
Foto: pixabay