Ulei de măsline, contra glicemiei
Articol de Antena Satelor, 29 Martie 2024, 11:35
Sănătos și verde, un nou început, declarăm astfel săptpmâna în care ținem în frâu glicemia. Și reușim acest lucru prin includerea în alimentația noastră de zi cu zi a anumitor produse care au rol în reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este evident că persoanele care se confrunta cu diabet respectă întocmai tratamentul prescris de medic, însă mereu în natură putem găsi ingrediente care să ne ofere un ajutor în plus. Uleiul de măsline, să știți, n-ar trebui să lipsească din meniul nostru.
Este bogat în grăsimi sănătoase, care împiedică acumularea grăsimii viscerale, și care reduc rezistenţa la insulină. Datorită unui antioxidantului puternic conținut de uleiul de măsline, acest produs reduce inflamaţia, una dintre cauzele principale ale diabetului zaharat. Ţinerea inflamaţiei sub control este esenţială pentru prevenirea diabetului de tip 2.
Antioxidanții conținuți de uleiul de masline extravirgin pot reduce riscul complicațiilor diabetului, printre care tensiunea arterială și bolile de inima.
În cadrul unui studiu realizat în Spania s-a arătat că o dietă mediteraneană, bogată în ulei de măsline reduce cu peste 40%, riscul de apariție a diabetului de tip 2