Variante sănătoase pentru înlocuirea zahărului din cafea
Cafeaua este una dintre cele mai apreciate şi consumate băuturi din lume. Se crede că ne energizează, iar multora le place gustul şi aroma sa.
10 Iunie 2022, 07:32
O mare parte a populaţiei îşi începe ziua cu o ceaşcă de băutură cu cofeină imediat după trezire. Cu toate acestea, o ceaşcă de cafea pe zi nu este doar delicioasă, ci are şi unele beneficii pentru sănătate. Desigur, putem obţine aceste beneficii, dacă nu adăugăm cantităţi mari de zahăr şi diverşi îndulcitori în cana cu cafea. Zahărul este unul dintre cei mai mari duşmani ai corpului nostru. Cu toate acestea, unii oameni nu se pot obişnui să bea cafeaua amară. Există câteva alternative sănătoase care vor îndulci în mod natural cafeaua. Laptele de migdale - este un adaos din ce în ce mai popular şi binecunoscut pentru băuturile cu cofeină. Nu este foarte bogate în calorii, este vegan şi conţine şi mulţi nutrienţi utili, fiind bogat în calciu. Curmalele sunt un înlocuitor excelent pentru zahăr în multe reţete. Ele pot fi folosite şi pentru a îndulci cafeaua, dar trebuie să fie de înaltă calitate şi naturale. Sunt bogate în magneziu, fibre, vitamina B6 şi sunt benefice pentru sănătate. Smântâna din lapte de cocos este puţin mai groasă decât laptele de cocos şi se găseşte fără adaos de zaharuri şi îndulcitori. În afară de cafea, poate fi folosită şi pentru a prepara o serie de produse de patiserie, creme, prăjituri şi chiar mâncăruri şi supe sărate. Este bogată în potasiu şi grăsimi sănătoase şi este un înlocuitor excelent pentru zahărul dăunător. Extractul de vanilie - aroma de vanilie ne poate suprima de fapt pofta de dulciuri. Pe lângă cafea, o putem folosi şi în alte alimente şi băuturi, dar, ca adaos la o băutură cu cofeină, face gustul dulce şi chiar mai plăcut. Este o opţiune excelentă pentru cei cărora nu le place gustul amar al cafelei simple.
RADOR
Foto: Pixabay