5 măşti naturale eficiente în combaterea tenului gras
Dacă te confrunţi cu problema feţei care luceşte, este uleioasă la atingere şi are coşuri, trebuie să stii că te numeri printre cei care au tenul gras. Tenul gras este cel mai des întâlnit tip de ten.
27 Octombrie 2015, 11:49
Problema acestui tip de ten îşi are originea în androgenii care stimulează producția de sebum. Deși fenomenul este unul natural şi benefic pentru piele, devine o problemă atunci când lucrurile scapă de sub control.Când producția de sebum este prea mare, porii se dilată pentru a face loc acestui exces. Excesul de androgeni poate de asemenea să conducă la îngroșarea porilor, blocând sebumul să iasă la suprafață, fapt ce va favoriza apariția punctelor negre și pustulelor albe.
Acest lucru face ca tenul gras să fie cel mai sensibil tip de ten, căruia trebuie să îi acordăm o grijă şi o atenţie corespunzătoare.
Acestea sunt cele mai eficiente măşti din ingrediente naturale pentru tenul gras, pe care le poţi prepara şi aplica oricând acasă, care au efect astringent şi care absorb grăsimile în exces, reglând secreţia de sebum:
1. Mască pe bază de albuş de ou şi zeamă de lămâie
Albuşul oului este indicat pentru tenul gras, întrucât strânge pielea şi reduce porii. Lasă tenul ferm, frumos şi sănătos. Pentru a prepara masca ai nevoie de un ou şi de câteva picături de suc de lămâie. Separă albuşul de gălbenuş. Pune albuşul într-un bol şi adaugă picăturile de suc de lămâie. Amestecă bine, aplică pe faţă şi aşteaptă să acţioneze timp de 15-20 de minute. Când masca s-a întărit, clăteşte cu apă calduţă.
2. Mască cu argilă
Argila este folosită în cosmetică atât pentru tratamente corporale, cât şi pentru tratamentele de faţă. Argila este foarte bună pentru tenul gras, deoarece are excelente proprietăţi de curăţare, purificare şi tonifiere. Masca cu argilă se prepară în felul următor: în 200 ml de apă pun două linguri de argilă pulbere. Amestecă bine şi aplică pe faţă. Lasă masca să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă calduţă. Este recomandat să repeţi procedura o dată la 2-3 zile, pentru a observa rezultatele.
3. Mască cu făină de ovăz
Amestecaţi sucul de la o jumătate de lămâie cu o jumătate de pahar de făină de ovăz şi albuşul unui ou, după care aplicaţi pasta obţinută pe pielea feţei şi îndepărtaţi-o când este uscată. Prin aceasta metodă vă veţi curăţa şi purifica tenul, eliminând particulele de praf şi excesul de sebum.
4. Mască cu drojdie de bere
O mască utilizată cu succes pentru tratarea tenurilor seboreice este cea bazată pe drojdia de bere : 30 ml zeamă de lămâie, 1g drojdie de bere şi 5 g talc. Se amestecă aceste ingrediente şi se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze 10-15 minute, după care se clăteşte.
5. Mască cu avocado
Amestecaţi 1 lingură de argilă cu 1 gălbenuş de ou şi o lingură de pulpă pasată de avocado. Aplicaţi pe gât şi faţă, evitând zona din jurul ochilor şi clătiţi cu apă călduţă după circa 10 minute. Argila absoarbe şi elimină excesul de sebum, iar avocado şi gălbenuşul de ou hidratează şi hrănesc tenul.