Alimentația ideală pentru un păr sănătos
Există un alt mod de a trata diverse probleme de sănătate – în schimbul unor medicamente sau remedii, se acordă o atenție sporită alimentației.
21 Ianuarie 2016, 05:52
Aceasta abordare vine ca o completare la ideea ca mancarea este un combustibil pe care il oferim corpului. Organismul reactioneaza si raspunde in functie de regimul alimentar zilnic pe care alegem sa il adoptam. Suplimentele pot ajuta, insa nu pot inlocui o dieta bogata in nutrienti si vitamine.
Specialistii sustin ca toate acestea se vad in primul rand in aspectul parului. Firele foarte subtiri sau cele despicate pot fi un prim semn al unei deficiente alimentare. Iar pentru a trata (si mai ales a preveni) astfel de probleme si pentru a avea un par sanatos, alimentatia corespunzatoare este esentiala.
Par subtire
Odata cu trecerea anilor, firele de par incep sa se subtieze. Desi este o parte normala a procesului de imbatranire, caderea parului datorata subtierii poate fi incetinita. In medie, pierdem intre 50 si 100 de fire de par zilnic, iar pentru a-l inlocui, organismul are nevoie de un surplus de proteine.
Putem alege carne de pui, curcan, carne rosie sau fructe de mare. Iar pentru vegetarieni, ideale sunt fructele oleaginoase, semintele, dar si nautul, lintea sau quinoa.