Alimente „anti-îmbătrânire” prin excelenţă
Alimentaţia dezechilibrată şi trecerea timpului pot cauza pierderea facultăţilor pielii noastre printr-o deteriorare prematură. Pentru a evita aceste efecte, îmbătrânirea trebuie combătută din interior cu ajutor alimentelor „anti-aging”.
01 Martie 2016, 08:36
Cosmetica nu reprezintă singura armă ce ne poate ajuta să ţinem departe semnele îmbătrânirii. O viaţă echilibrată şi o alimentaţie adecvată sunt formulele majore pentru combaterea ridurilor. Cele 6 alimente „anti-aging” prin excelenţă pe care ni le recomandă specialiştii sunt: avocado, spanacul, portocalele, iaurtul, ovăzul şi ceaiul verde.
Astfel, avocado intră pe lista alimentelor benefice, graţie conţinutului său în grăsimi monosaturate, menţinându-ne pielea hidratată şi ajutând la combaterea apariţiei ridurilor, în timp ce nutrienţii săi funcţionează ca un factor natural de protecţie solară.
Spanacul şi-a meritat locul pe lista alimentelor „anti-aging” datorită înaltului conţinut de vitamina A şi C, prima prevenind pierderea elasticităţii pielii, iar cea de-a doua contribuind la reapariţia de noi celule la nivelul pielii, astfel încât, aceasta să apară întinerită, scrie larazon.es .
Cu marea lor putere de hidratare şi înaltul conţinut de apă, portocalele sunt un alt aliment cu mare potenţial de întinerire a pielii.
Iaurtul, care beneficiază de numeroase componente care aduc organismului calciu, acid lactic, potasiu, magneziu şi vitamina D, are o mare putere de a combate îmbătrânirea şi oferă pielii strălucire.