Cinci alimente care grăbesc îmbătrânirea
Alimentele pe care le consumăm zilnic influenţează atât aspectul exterior, cât şi încrederea în sine. Mulţi dintre conservanţii adăugaţi alimentelor cauzează daune ireversibile asupra sănătății noastre. Acizii graşi trans – cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se găseşte în cartofii prăjiți, floricelele de porumb, dulciuri, chips-uri, biscuiţi, margarină şi altele. Consumul lor provoacă obezitate şi boli cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă susţin că îmbătrânirea este o boală inflamatorie cronică, astfel încât persoanele care exagerează cu acest tip de alimente par mai bătrâne decât sunt în realitate.
01 August 2017, 11:34
Băuturile carbogazoase – Consumul excesiv poate provoca boli ale ficatului şi insuficienţă cardiacă, precum şi apariţia cariilor. Potrivit cercetătorilor, cantităţi exagerate din aceste băuturi pot provoca o piele ternă și îmbătrânire. Experţii recomandă înlocuirea dulciurilor cu ciocolata neagră, bogată în cacao şi a zahărului cu mierea.
Consumul de sare – În loc de sare, este mult mai indicată adăugarea altor condimente în mâncăruri, evitându-se astfel pericolul de îmbătrânire.
Carnea procesată – Salamul, cârnații, șunca, slănina conțin o mulțime de conservanți, care cauzează probleme ale pielii și provocă o mulțime de procese inflamatorii în organism. Utilizarea lor excesivă încetinește producția de colagen în organism, iar atunci când aceasta este insuficientă, pielea îmbătrâneşte. Experţii recomandă creşterea consumului de pește.
Alcoolul – Consumul său excesiv provoacă acnee, dermatită și riduri.