Obiceiuri la care să renunțați pentru a avea o dantură perfectă
Cu toții avem obiceiuri proaste – unele dintre ele mai mult sau mai puțin dăunătoare. Iată câteva pe care le facem zi de zi și la care este de preferat să renunțăm pentru a avea un zâmbet perfect și o dantură sănătoasă:
10 Septembrie 2015, 05:12
Greșeala nr. 1: Adormit fără să spălat pe dinți. Studiile recente arată că jumătate din români nu se spală pe dinți seara, înainte să meargă la culcare, motivul invocat fiind oboseala acumulată peste zi. Este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri, care în timp va duce la nenumărate probleme dentare.
Indiferent de cât de obosit sunteți, nu vă băgați în pat fără a vă spăla înainte pe dinți.
Greșeala nr. 2: Spălat pe dinți în exces sau cu o periuță prea agresivă. Excesul va duce la probleme cu gingiile și la reducerea stratului de smalț, cel care funcționează ca o barieră naturală pentru protecția dinților. În timp, aceștia vor deveni mai sensibili și mai afectați de orice factor extern.
Greșeala nr. 3: Folosirea îndelungată a unei periuțe de dinți. Acestea trebuie înlocuite la trei-patru luni, altfel devin ineficiente.
Greșeala nr. 4: Nefolosirea aței dentare. Periuța de dinți nu poate curăța întreaga suprafață a dinților, lăsând neacoperită aproximativ o treime. Ața dentară vă va ajuta să scapați de resturile de mâncare rămase între dinți.
Greșeala nr. 5: Folosit dinții pe post de unelte. Renunțați la obiceiul de a-i folosi ca instrument pentru diverse alte taskuri, cum ar fi să spargeți fistic, să rupeți o bucată de scotch sau eticheta de la un obiect vestimentar proaspăt achiziționat. Chiar dacă pot părea inofensive, toate aceste acțiuni sunt extrem de agresive pentru dantură.
În timp, riscați să slăbiți dinții, să stricați smalțul și chiar să vă alegeți cu un dinte ciobit. Ronțăitul de unghii, pixuri, creioane sau gheață sunt obiceiuri la fel de dăunătoare, la care este de preferat să renunțați.