Tratamentul cosmetic 100 % natural care îți garantează un ten impecabil, de gheișă
Apa de orez reprezintă unul dintre cele mai vechi și mai eficiente tratamente cosmetice, recunoscută fiind în lumea asiatică drept “ miracol al frumuseții nipone”. Acest produs senzațional, preparat acasă după o rețetă simplă și ieftină, are puterea de a regenera și hrăni pielea, oferind un chip perfect, asemeni gheișelor care foloseau, la rândul lor, același tratament miraculos.
13 Martie 2016, 08:39
Conținutul său bogat în vitaminele B1, C, E și în minerale precum zinc și magneziu, conferă acestui preparat proprietăți excepționale de curățare și tonifiere a tenului. Apa de orez are efect uşor astringent, astfel că ajută la diminuarea şi închiderea porilor dilataţi. Poate fi utilizată pe orice tip de ten: uscat, gras sau normal.
Această rețetă asiatică străveche, cu care femeile asiatice își răcoreau fața si își spălau părul a câștigat multă popularitate în ultima vreme datorită calităților sale, care s-au dovedit superioare produselor de înfrumusețare artificiale.
Beneficiile închinate frumuseții includ și efectele uimitoare pe care acest preparat le are asupra sănătății părului. Spălarea părului cu apă de orez te va ajuta să ai un păr mai sănătos și mai strălucitor.
Tradiția spălării părului cu apă de orez este îndelung practicată de femeile din satul Huangluo (China). Aceste femei se pot lăuda cu o lungime medie a părului de aproximativ 1,828 m, satul respectiv intrând în Cartea Recordului ca fiind satul în care trăiesc femeile cu cel mai lung păr din lume. Totodată, uimitor este faptul că părul lor nu a încărunțit până în 80 de ani. Secretul părului lor lung, negru și curat, spun aceste asiatice, este reprezentat de apa de orez pe care o foloseau să își spele părul. Apa de orez nu doar că vă ajută să vă mentineți părul frumos și strălucitor, dar îl și descurcă și îl face mai ușor de întreținut.
Apa de orez este foarte uşor de preparat chiar la tine acasă. Ai nevoie de o jumătate de cană de orez Jasmine și de apă plată. Trebuie să știți că apa de orez nu este apa în care se înmoaie orezul, ci este apa în care se fierbe orezul, astfel eliberându-si toți nutrienții săi.
Se fierbe orezul în apă, doar că pentru această procedură este nevoie de mai multă apă decât folosești în mod normal, astfel încât orezul să nu absoarbă toată apa. Se strecoară bine apa pentru a nu mai rămâne niciun bob de orez și astfel se obține apa de orez. Poți consuma această apă de orez intern, bând-o călduță, sau îți poți spăla părul și fața cu ea când s-a răcit. Licoarea poate fi păstrată și în frigider, dar nu pentru mai mult de 4 zile.
Pe lângă utilitatea și eficacitatea sa în cosmetică, acest preparat, spun specialiștii, are efecte binefăcătoare și asupra organismului, scăzând tensiunea arterială și îmbunătățind funcțiile cardiovasculare. Iată și alte beneficii ale acestui elixir prețios:
– are proprietăţi calmante, fiind un remediu eficient împotriva mâncărimilor pielii cauzate de urticarie sau diverse afecţiuni ale pielii
– furnizează energie, deoarce este bogată în carbohidraţi, dar şi în vitamine şi minerale ce ajută la buna funcţionare a metabolismului
– previne apariţia cancerului. Orezul, în special cel brun, este bogat în fibre şi antioxidanţi, precum vitamina A şi fenoli, ce scad riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer
– reglează temperatura corpului
– previne gastroenterita