Untul de cacao menține sănătatea și frumusețea
Untul de cacao are nenumărate utilizări, este folosit în diverse produse cosmetice, în prepararea ciocolatei, pentru uz farmaceutic sau în diferite tratamente de înfrumusețare.
28 Iulie 2015, 06:53
Untul de cacao este un tip de grasime vegetala, extrasa din boabele de cacao si are acelasi gust si miros. Este comestibil, insa foarte bogat in calorii si deci nerecomandat in cantitati excesive, deoarece duce la obezitate.
Untul de cacao mai este cunoscut sub denumirea de theobroma iar cateva dintre beneficiile pentru sanatate includ capacitatea sa de a imbunatati sanatatea pielii, de a stimula sistemul imunitar, de a intari radacina firelor de par, preveni aparitia semnelor de imbatranire, dar si de a reduce inflamatia.
O calitate deosebita a untului de cacao este data de stabilitatea pe care o are, in comparatie cu alte grasimi vegetale. Acest aspect unic ii acorda o valabilitate intre 2 si 5 ani. In plus, este plin de antioxidanti benefici si desi este consumat in principal sub forma de ciocolata, poate fi un ingredient ideal pentru diverse tratamente de infrumusetare, creme si masti.
Untul de cacao previne semnele de imbatranire
Un motiv principal pentru care untul de cacao este atat de apreciat se datoreaza concentratiei mari de compusi antioxidanti, acizii stearic, palmitic, oleic. Desi in mod normal sunt considerati a fi acizi grasi, sunt benefici organismului si ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, in special la nivelul pielii.
Printr-o reducere a procesului de oxidare, untul de cacao poate preveni semnele imbatranirii, inclusiv pete de varsta si riduri. Numeroase studii de specialitate au demonstrat ca untul de cacao ajuta la tratarea cicatricilor si la imbunatatirea sanatatii si aspectului pielii.
Citeste continuarea pe curademiere.ro