Untul de cacao menține sănătatea și frumusețea
Untul de cacao are nenumarate utilizari, este folosit in diverse produse cosmetice, in prepararea ciocolatei, pentru uz farmaceutic sau in diferite tratamente de infrumusetare. Untul de cacao este un tip de grasime vegetala, extrasa din boabele de cacao si are acelasi gust si miros.
13 Mai 2015, 09:00
Este comestibil, insa foarte bogat in calorii si deci nerecomandat in cantitati excesive, deoarece duce la obezitate. Untul de cacao mai este cunoscut sub denumirea de theobroma iar cateva dintre beneficiile pentru sanatate includ capacitatea sa de a imbunatati sanatatea pielii, de a stimula sistemul imunitar, de a intari radacina firelor de par, preveni aparitia semnelor de imbatranire, dar si de a reduce inflamatia.
O calitate deosebita a untului de cacao este data de stabilitatea pe care o are, in comparatie cu alte grasimi vegetale. Acest aspect unic ii acorda o valabilitate intre 2 si 5 ani. In plus, este plin de antioxidanti benefici si desi este consumat in principal sub forma de ciocolata, poate fi un ingredient ideal pentru diverse tratamente de infrumusetare, creme si masti.
Untul de cacao previne semnele de imbatranire
Citeşte continuarea pe Curademiere.ro
Foto: Pixabay