Zăpada, tratamentul cosmetic gratuit al iernii
Au sosit zilele în care ne bucurăm de zăpadă din plin, încât am ajuns să ne punem problema ce să facem cu atât omăt. Zăpada nu aduce numai inconveniente și neplăceri și nu este doar o sursă a răcelii și a altor suferințe.
11 Ianuarie 2017, 10:58
Pe lângă beneficiile uriașe pe care le aduce solului, omătul este un factor terapeutic cu efecte extraordinare, un medicament cu totul special pe care îl avem la îndemână, dar nu știm să profităm de el.
Apa provenită din topirea stratului de nea este pură și demineralizată, fiind cel mai bun tratament pentru păr și piele. Este bine de știut că zăpada combate mătreața, întărește rădăcina firului de păr, grăbește creșterea acestuia și îi redă strălucirea. Aplicată direct pe față, anihilează ridurile, încetinește procesul de îmbătrânire și curăță pielea de toxine, revigorând-o și revitalizând-o.
Pentru a beneficia de acțiunea terapeutică a apei provenite din topirea zăpezii, trebuie să folosiți zăpadă curată, afânată, căzută în zone nepoluate.
Apa de zăpadă se obține simplu, prin topirea zăpezii într-o oală mare pe calorifer, pe care este indicat să o folosiți imediat.
Folosind-o, vei vedea cum zăpada pufoasă și curată îți luminează chipul la propriu, fiind ideală pentru pielea ta. Tot ce trebuie să faci este să cureți delicat tenul cu ajutorul unor dischete demachiante înmuiate în zăpadă topită, la fel cum procedezi cu demachiantul obișnuit. Acest tratament este binevenit pentru ten căci acționează în profunzimea tegumentelor, atenuează ridurile, reface structura epidermei și te întinerește.
Pe de altă parte, spălarea părului cu apa rezultată din zăpadă topită este tratamentul sigur pentru firele de păr rebele, cu tendință de despicare la vârfuri, dar și o armă de temut pentru mătreață.
De altfel, terapia cu zăpadă este o ramură a hidroterapiei, metodă naturistă care ajută nu numai la vindecarea unor boli, dar și la prevenirea acestora. Știm din bătrâni că expunerea întregului organism la zăpadă contribuie la fortificarea sistemului imunitar, producând un șoc termic care are efect anticelulitic și grăbește arderile metabolice.
Zăpada este un puternic antiinflamator, calmant al usturimii și al mâncărimilor și un vasoconstrictor. Nu degeaba oamenii de la sate puneau o mână de zăpadă pe locul dureros, cu scopul de a calma durerile și de a reduce inflamațiile.