Secretele grădinăritului. Soluții ecologice pentru combarea dăunătorilor
Deși piața abundă în tratamente fungicide și pesticide pentru combaterea dăunătorilor, trebuie să știți că unele dintre aceste produse comerciale sunt foarte periculoase, deoarece conțin numeroase ingrediente toxice. O alternativă sigură și mult mai ieftină este folosirea unor produse biologice, care nu afectează plantele și care dau rezultate la fel de bune. Iată care sunt recomandările specialiștilor:
20 Octombrie 2016, 10:06
1. Bicarbonat de sodiu pentru bolile fungice
Adaugați o lingură de bicarbonat într-un pahar cu apă caldă, apoi turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator. Stropiți cu el din abundență plantele și solul.
2. Îngroaparea câtorva monede în grădină
Îngroparea câtorva monede din cupru în grădină contribuie la menținerea solului și a plantelor în stare sănătoasă, deoarece cuprul previne și combate infecțiile fungice. Cuprul este un fungicid renumit.
3. Plantați dușmani naturali ai dăunătorilor
Introduceți în mediul populat de dăunători câțiva dușmani naturali. Puteți planta coada șoricelului, trifoi sau ierburi precum mentă și chimen dulce, care sunt de mare ajutor împotriva insectelor.
4. Ulei de Neem
Unul dintre cele mai bune moduri în care vă puteți proteja plantele de dăunători constă în folosirea uleiul de Neem, extras din semințele arborelui Neem. Acest ulei împiedică dezvoltarea și înmulțirea insectelor. Puneți câteva picături de detergent de orice fel și o linguriță de ulei de Neem în 500 ml, apoi turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator. Agitați bine conținutul sticlei și stropiți bine solul după 8 ore de la preparare. Repetați metoda o dată pe săptămână.