Cele mai trăznite obiceiuri de Revelion. Iată cum este marcat începutul de an pe mapamond!
Shimbarea anului aduce cu sine, pe lângă petreceri cu mese festive și multă voie bună sau grandioase focuri de artificii și o serie de obiceiuri și superstiții, păstrate cu sfințenie.
29 Decembrie 2016, 15:19
Pentru ca intrarea în noul an să se facă cu dreptul, oameni din toate colțurile lumii recurg la diferite rânduieli care să alunge ghinionul și să sporească norocul.
Iată care sunt cele mai ciudate obiceiuri la cumpăna dintre ani și unde se întâmplă acestea:
Italia
În peninsulă, există un obicei bine încetățenit în preajma Revelionului și anume acela de a arunca obiectele vechi, pe fereastră. Astfel, obiecte de mobilier, vase şi haine ajung la fiecare sfârșit de an în stradă, spre nefericirea gunoierilor.
Ecuador
Oamenii din acest colț de lume pregătesc fotografii pe care le ard, scăpând astfel de trecut, pentru a putea intra curaţi în noul an. La fel fac şi cu muñecos, nişte păpuşi de cârpă sau din hârtie creponată, care reprezintă anul ce s-a terminat. Acestea sunt expuse în faţa caselor până pe 31 decembrie, iar la miezul nopţii sunt arse în stradă.
Danemarca
În Danemarca, toate farfuriile nefolosite sunt păstrate până la data de 31 decembrie, când sunt afectuos sparte de tocul uşilor tuturor prietenilor şi rudelor. Tot în Danemarca, oamenii se urcă pe scaune şi sar de pe ele, de Anul Nou, ca să aibă noroc.
Japonia
Aici sună toate clopotele de 108 ori, conform convingerii buddhiste că acest lucru aduce purificare. De asemenea, se consideră că este bine să intri în Noul An zâmbind, deoarece aduce noroc.
Elveția
Elvețienii marchează Anul Nou prin aruncarea de îngheţată pe podea.
Puerto Rico
În unele părţi din Puerto Rico oamenii aruncă găleţi cu apă pe geam pentru a alunga spiritele rele. În schimb, in Chile, familiile petrec noaptea în compania celor dragi decedaţi, dormind în cimitir.
Irlanda
Irlandezii lovesc pâine de pereţi în noaptea de Revelion, pentru a alunga spiritele rele.
Estonia
În Estonia, oamenii mănâncă de şapte ori pe zi, de Anul Nou, pentru a-şi asigura prosperitatea în Noul An.