Coreea de Sud se pregătește să interzică consumul de carne de câine
Carnea de câine a fost mult timp un aliment de bază în bucătăria sud-coreeană, cu estimări de până la un milion de animale consumate în fiecare an.
04 Octombrie 2021, 10:00
Cu toate acestea, președintele sud-coreean Moon Jae-in este deschis posibilității de a impune interzicerea consumului de carne de câine în țară, un obicei care pentru Coreea de Sud a devenit stânjenitor pe scena internațională.
Totuși, consumul cărnii de câine a scăzut de mult timp, deoarece sud-coreenii consideră câinii mai mult animale de companie decât sursă de hrană. Practica a devenit, astfel, tabù în rândul generațiilor tinere și presiunea activiștilor pentru drepturile animalelor a crescut.
„Nu este timpul să luăm în considerare, cu prudență, posibilitatea interzicerii consumului de carne de câine?”, i-a spus Moon premierului Kim Boo-kyum în timpul întâlnirii lor săptămânale, a declarat un purtător de cuvânt al președinției sud-coreene.
Recomandarea a fost făcută în timpul prezentării planului de îmbunătățire a sistemului de îngrijire a animalelor abandonate, a spus purtătorul de cuvânt.
Industria animalelor de companie este în creștere în Coreea de Sud, sunt din ce în ce mai multe familii care trăiesc cu un câine în casă, începând cu șeful statului.
Moon nu și-a ascuns niciodată dragostea pentru câini și deține mai multe exemplare în reședința sa prezidențială, inclusiv unul pe care l-a adoptat după preluarea mandatului. Adoptarea lui Tory a fost una dintre promisiunile sale în campania electorală și a devenit primul câine smuls dintr-un destin alimentar, care a intrat în Casa Albastră, palatul prezidențial sud-coreean.
Legea asupra bunăstării animalelor din Coreea de Sud vizează în primul rând interzicerea sacrificării nemiloase a pisicilor și a câinilor, dar nu interzice consumul acestora. În afară de Coreea de Sud, carnea de câine este consumată și în alte țări asiatice, precum Vietnam și China, unde în fiecare an se organizează un festival dedicat, numit Yulin, din ce în ce mai contestat la nivel internațional.
Anul trecut, China a făcut cunoscut faptul că, la rândul său, dorește să interzică consumul de carne de câine sau de pisică, care sunt considerate din ce în ce mai mult animale de companie.
Chiar și în țările în care consumul de carne rămâne permis sau tolerat, este o practică acum utilizată în principal în zone îndepărtate și rurale și legată de tradițiile și superstițiile ancestrale privind presupusele efecte benefice și afrodisiace, scrie Rador.
Foto: pixabay