„Harta alcoolului” din Rusia. Orașele "campioane"
A fost întocmit un top al oraşelor din Rusia, după consumul de alcool. „Harta” arată câtă băutură consumă ruşii în funcţie de oraşul din care fac parte.
24 Octombrie 2018, 12:02
Oraşul Saratov s-a situat pe primul loc în acest clasament.
Clasamentul a fost întocmit de Agenţia de marketing Zoom Market, în baza unui studiu îndelungat. Potrivit Agenţiei de marketing Zoom Market, pe locul doi în acest clasament se află oraşul Hantî Mainsiisk, iar pe poziţia a treia oraşul Perm din Rusia.
Pe ultimele locuri în acest clasament se află oraşele Vladivostok, Nijnii Novgorod şi Kazan, care ocupă poziţia a 23-a, 24-a şi, respectiv, cea de-a 25-a.
Ministrul rus al sănătăţii, Veronika Skvorţova, a declarat că, în ultimii cinci ani, consumul de alcool în Rusia s-a redus de circa două ori, iar fumatul, cu aproape o pătrime. Datele privind consumul de alcool pe oraşe (afişate şi pe o harta alăturată) arată că în oraşul Saratov se consumă 3,8 litri lunar de persoană – maximul la nivel naţional.
Urmează oraşul Hantî Mainsiisk, cu 2,9 litri/lună/persoană, şi oraşul Perm, cu 2,25 litri/lună/persoană. La polul opus se regăsesc minimele înregistrate în oraşele Vladivostok, cu 1,4 litri/lună/persoană, Nijnii Novgorod, cu 1,7 litri/lună/persoană, şi Kazan, cu 1,8 litri/lună/persoană.
Aceasta este o listă de oraşe, după consumul de alcool pur măsurat în litri echivalent de alcool etilic pe cap de locuitor pe an, potrivit celor mai recente date de la Agenţia de marketing Zoom Market. Metodologia folosită de Agenţia de marketing Zoom Market a fost calcularea consumului de alcool a persoanelor, cu vârsta de 15 ani sau mai în vârstă.
În ultimele patru coloane este prezentat consumul de alcool pe categorii: spirtoase, vin, bere, alte băuturi. Bere se referă la bere de malț, vin se referă la vinul din struguri, băuturi spirtoase se referă la toate băuturile distilate, iar coloana „altele” după cum arată și denumirea sa se referă la toate celelalte băuturi alcoolice.
Valorile au fost corectate în funcție de turism numai în oraşele în care numărul de turiști pe an a fost cel puțin egal cu numărul de locuitori.
Sursa: rador