Tineri de care suntem mândri! Bistriţean, campion mondial la 26 de ani!
Tânărul bistriţean Vali Bodea, din comuna Rodna, a devenit pe 11 noiembrie 2016, la Andria, Italia, campion mondial la kickboxing categoria 60 kg.
29 Noiembrie 2016, 12:23
Vali Bodea are 26 de ani, şi a învăţat de mic să lupte pentru visele sale. A crescut la poalele Munţilor Rodnei, în comuna Rodna, într-o familie simplă, care l-a învăţat să preţuiască munca, să respecte oamenii şi să dea tot ce are mai bun din el în absolut tot ceea ce face.
A fost tot timpul un om activ, practicând diferite sporturi, fotbal, karate şi acum kickbox.Mai mult decât atăt din sportiv a ajuns în urmă cu un an şi antrenor, zeci de copii şi tineri din Rodna fiind dornici să se antreneze alături de el. Aşa s-a născut clubul C.S Kickboxing Rodna, unde se antrenează acum peste 50 de tineri, mulţi dintre ei ajungând în ring la diferite competiţii de unde s-au întors acasă victorioşi.
La WKF World Championship din Italia, România s-a prezentat cu 17 sportivi, majoritatea din Bucureşti, dar printre ei s-au numărat şi doi bistriţeni, Vali Bodea din Rodna şi Viorel Rimbulea din Maieru, ambii legitimaţi la C.S Kickboxing Rodna.
Viorel Rimbulea a intrat în ring la două categorii, categoria 75 kg şi + 80 Kg, reuşind să ocupe locul III la ambele, iar Vali Bodea, la categoria 60 kg a obţinut locul I
Tânărul bistriţean este şi foarte modest spunând despre el ,,fac ceea ce fac de dragul sportului, nu pentru bani nu pentru glorie şi lauri. Este un hobby, care mă împlineşte. Am copii cu perspectivă la club, care pe viitor vor ajunge la Europene şi Mondiale.
Vor avea rezultate bune căci pun suflet, ei se bucură de meci indiferent de rezultat, aşa vor performa .Le sugerez tuturor să facă sport, indiferent de ce gen. Sportul înseamnă sănătate, te educă, te formează, stă la baza unor legături umane, la baza unor prietenii adevărate, a unor colective care sunt ca nişte familii.
Într-un astfel de mediu, se face performanţă. Celor care antrenează nu le pot spune decât că trebuie să fie tari, căci e un drum greu, este o pasiune care te solicită şi e greu să trăieşti din asta, majoritatea fac asta după un job principal. În sala de sport atât antrenorii, cât şi sportivii trebuie să fie deconectaţi, să fie cu mintea limpede, să se bucure de timpul petrecut acolo şi să dea tot timpul ce au mai bun."
Sursa: Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor