Universul nostru ar putea fi o hologramă uriaşă
De la ”Războiul Stelelor” la ”Superman”, de la ”Back to the Future” la ”Star Trek”, filmele de science-fiction ne-au funizat o multitudine de informaţii despre ceea ce înseamnă o hologramă. Suntem obișnuiți să vedem holograme de personaje, de nave spațiale şi bineînţeles de toate tipurile de extratereștri. Însă ceea ce nu ne imaginăm este că întregul univers ar putea fi o hologramă uriaşă și sofisticată.
01 Februarie 2017, 09:04
Aceasta este concluzia unei noi cercetări internaționale care combină aspecte teoretice ale fizicii universului primordial cu studii legate de structura fundamentală a materiei.
O analiză complexă, la care au participat cercetători italieni de la secția INFN din Lecce şi de la Universitatea din Salento. Studiul, publicat în ”Physical Review Letters”, ar putea deschide calea unei mai bune înțelegeri a cosmosului, explicând modul în care a luat naştere și cel în care au fost create spațiul și timpul în care trăim.
Potrivit modelului actual, universul nostru s-a născut din Big Bang, o colosală „explozie inițială” care a avut loc în urmă cu aproape 14 miliarde de ani. După Big Bang, universul a început să se extindă în mod continuu, până când a ajuns la aspectul actual.
Rămâne să înțelegem însă de ce această expansiune continuă într-un ritm accelerat, adică de ce Universul se „umflă” din ce în ce mai repede.
Modelul actual, susținut de datele experimentale, se bazează pe o combinație între materia vizibilă și materia întunecată și pe acțiunea misterioasei ”Energii Întunecate”, care ar fi principalul responsabil al acestei expansiuni accelerate.