Vinul roșu e antioxidant, însă dă și dureri de cap. Calități și defecte
Simbol prin excelență al Franței, vinul roșu are un avantaj față de alte alcooluri. Conține mulți polifenoli antioxidanti, inclusiv resveratrol. Un studiu de la King's College din Londra publicat în 2019 a asigurat că băutorii de vin roșu au o microbiotă intestinală mai variată decât cei care abandonează această băutură. De asemenea, au suferit mai puțin din cauza obezității și a colesterolului „rău”. „Dacă trebuie să alegeți o băutură alcoolică, vinul roșu este cel care trebuie să luați, deoarece pare să exercite un efect benefic asupra dumneavoastră și asupra microbilor intestinali”, a scris autorul principal al cercetării, dr. Caroline Le Roy. Cu toate acestea, acest activ nu vă oferă o trecere gratuită pentru a termina sticla. Cercetătorul a precizat că a bea un pahar la fiecare 15 zile a fost suficient pentru a stimula microbiota intestinală. Un alt avantaj: vinul roșu are în general puțin mai puțin zahăr decât cel alb. Acesta conține astfel 89,5 calorii la 100 ml. Cu toate acestea, nu totul este roz cu vinul rosu, bautura este cunoscuta ca da batai de cap. Daca alcoolismul poate fi cauza acestor dureri, unii arata si cu degetul spre sulfiti, taninuri, sulf sau chiar zaharul prezent in lichidul stacojiu. O echipă științifică de la Glasgow Caledonian University mai susține că vinul roșu are un efect „imediat” asupra apetitului și stimulează „aportul alimentar la începutul mesei”. Foto: Pixabay
29 Ianuarie 2022, 12:56