Australia era deja populată în urmă cu 65.000 de ani
Perioada în care oamenii au ajuns pentru prima dată în Australia este dezbatută de decenii. Noile descoperiri făcute în ultimii ani, au demonstrat că strămosii aborigenilor australieni ar fi ajuns în partea de nord a tării în urmă cu 65.000 de ani.
24 Iulie 2017, 11:59
Aceste rezultate, descrise în revista "Nature" din 19 iulie, împing data sosirii primilor oameni pe continentul-insulă de la 5.000 la 18.000 de ani.
Acest lucru sugerează că oamenii au "coabitat cu animalele colosale australiene [astăzi dispărute] precum specia Wombat gigant [greutate de până la 3 tone] si Wallabie, cu mult înainte ca megafauna să dispară", indică "New York Times".
Pentru ziarul australian "The Bellingen Shire Courier-Sun", "această constatare confirmă şi faptul că aborigenii australieni au întreprins prima migratie maritimă majoră din lume: ei au fost nevoiţi să navigheze cel putin 90 de kilometri în larg pentru a ajunge la destinatie - indiferent de ruta lor - în lunga lor călătorie din Africa".
Această nouă dată de populare a Australiei înseamnă, de asemenea, că Homo sapiens era stabilit pe aceste pământuri înainte de a ajunge în Europa, în urmă cu 45.000 de ani, după cum se ştie astăzi.
"Rezultatele studiului nostru schimbă modul în care ne imaginam aparitia omului modern si subliniază rolul unic al acestei regiuni a lumii, în special al Australiei", scriu cercetătorii într-un articol pentru publicul larg apărut în "The Conversation".
Te-ar mai putea interesa si:
Substanțele chimice din creier care te fac fericit. Află cum să le activezi
VIDEO: 15 lucruri extraordinare despre creierul uman
Verdictul oamenilor de știință: Lenea este ... CONTAGIOASĂ!