Fructele proaspete, transportul pe calea ferată şi serviciile de igienă şi cosmetică s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce zahărul, gazele sau serviciile de telefonie au avut preţuri mai mici, în iunie 2025 faţă de iunie 2024, potrivit...
Peste 40 de branduri aduc în faţa braşovenilor şi turiştilor...
Peste 40 de branduri aduc în faţa braşovenilor şi turiştilor tot ce e nou şi atractiv pe piaţa de profil.
Un grav accident rutier s-a produs miercuri seară, 10 iulie,...
Întreprinderea de stat ucraineană "Achiziţii Medicale" a...
Inflaţia anuală a continuat să crească, ajungând la 5,7%,...
Evenimentul 'Sărbătoarea Castanelor', aflat la cea de-a XXX-a...
În România, termenul șeptel se referă la totalitatea animalelor domestice crescute într-o gospodărie, fermă sau regiune, în...
În luna iulie, fermierii din România (și nu numai) se confruntă cu una dintre cele mai solicitante perioade din an.
Punctele gastronomice locale, o inițiativă menită să valorifice tradițiile culinare și să susțină turismul rural autentic, au...
Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) a...
Sute de hectare de culturi de cereale, litieră, vegetaţie...
Patria Bank a înregistrat în primele şase luni ale anului o...
În luna iulie, livezile și grădinile oferă o varietate bogată...
Cântec, joc și voie bună. Acestea sunt ingredientele cu care sunt așteptați iubitorii de folclor autentic și bucate alese în...
Festivalul-concurs „Sus la munte, la Muscel”, ajuns la a XII-a ediție, își așteaptă și în acest an participanții cu un număr...
În inima Bucovinei, la Rădăuţi, tradiţiile prind viaţă din nou. În perioada 4 - 6 iulie 2025, municipiul Rădăuţi găzduieşte...
Festivalul Internațional de Folclor “Carpați”, ajuns la ediția a XXXVIII-a, a debutat marți, 1 iulie, într-o atmosferă de...
Făgăraș Fest 2025 își deschide porțile vineri, 11 iulie, în...
Ansamblul de dansatori „Zorile” din Costești, județul Argeș,...
Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri „Burnasul” din...
Oltenia va vibra din nou în ritmul pașilor călușarilor, la...
Sfânta Eufimia este o martiră creștină din secolul al III-lea, cinstită în special în Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică, cu ziua de prăznuire la 11 iulie pentru o minune atribuită ei la Sinodul de la Calcedon.
A treia ediţie aduce în premieră cinci ecosisteme culturale...
În inima oașului Tecuci, tradiția conservelor românești a...
Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei sunt pomeniți...
Sâmbătă, 12 iulie, între orele 10:00 şi 18:00, Cetatea...
Hidratarea este esenţială în zilele toride, însă consumul de apă foarte rece poate aduce mai multe neplăceri decât beneficii....
Câştigul salarial mediu brut a fost de 9.187 lei în mai, cu 228 lei mai mic decât cel înregistrat în luna precedentă, ceea ce...
Copiii şi tinerii cu vârsta de până în 30 de ani pot beneficia gratuit, până la sfârşitul lunii septembrie, de intervenţii...
Fructele proaspete, transportul pe calea ferată şi serviciile...
Exim Banca Românească a aderat la Mecanismul InvestEU de...
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat vineri că a fost...
Colegiul Medicilor Veterinari îşi exprimă îngrijorarea cu...
Pe timp de caniculă, multe plante ornamentale suferă din cauza căldurii excesive, uscăciunii și radiației solare intense,...
Vara aduce soare din belșug, dar și provocări pentru florile din balcon. Temperaturile ridicate, vântul uscat, lipsa...
Verile secetoase devin tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, iar grădinarii trebuie să fie tot mai bine...
Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.
Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...
Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...