În luna iulie, lucrările din vie sunt esențiale pentru a asigura sănătatea viței-de-vie și pentru a obține o recoltă de calitate.
România se confruntă cu un nou val de secetă pedologică, care...
Mâine, 19 iulie, începând cu ora 11.00, la Curtea de Argeș va avea loc o slujbă de pomenire pentru făuritorii României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria.
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor...
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor...
Furtunile puternice de joi au făcut ravagii în 60 de...
Președintele României, Nicuşor Dan, a promulgat o lege...
Plantele furajere cultivate în România sunt esențiale pentru hrana animalelor și pentru susținerea sectorului zootehnic.
Ceapa de Buzău este una dintre cele mai vechi și apreciate soiuri de ceapă din România, cultivată de peste 100 de ani în zona...
În luna iulie, lucrările din vie sunt esențiale pentru a asigura sănătatea viței-de-vie și pentru a obține o recoltă de...
România se confruntă cu un nou val de secetă pedologică, care...
Fermierii din județul Arad încheie sezonul de recoltare cu...
Situaţia generată de captările de apă de pe râul Dâmboviţa a...
19 iulie, Rucăr: acţiune de voluntariat pentru eliminarea...
Cântec, joc și voie bună. Acestea sunt ingredientele cu care sunt așteptați iubitorii de folclor autentic și bucate alese în...
Festivalul-concurs „Sus la munte, la Muscel”, ajuns la a XII-a ediție, își așteaptă și în acest an participanții cu un număr...
În inima Bucovinei, la Rădăuţi, tradiţiile prind viaţă din nou. În perioada 4 - 6 iulie 2025, municipiul Rădăuţi găzduieşte...
Festivalul Internațional de Folclor “Carpați”, ajuns la ediția a XXXVIII-a, a debutat marți, 1 iulie, într-o atmosferă de...
Făgăraș Fest 2025 își deschide porțile vineri, 11 iulie, în...
Ansamblul de dansatori „Zorile” din Costești, județul Argeș,...
Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri „Burnasul” din...
Oltenia va vibra din nou în ritmul pașilor călușarilor, la...
Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor este unul dintre primii martiri creștini din spațiul românesc, un model de curaj, credință și jertfă pentru Hristos.
Cea de-a XIV-a ediţie a festivalului medieval de la Ardud va...
Considerat unul dintre reperele identităţii viticole...
În satul Suciu de Sus, din județul Maramureș, un obicei agrar...
Evenimentele vor avea loc la Teatrul de vară din Parcul...
Sciatica este un sindrom dureros cauzat de iritarea sau compresia nervului sciatic – cel mai lung nerv din corpul uman....
În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...
Cetățenii pot accesa, în mod gratuit, extrasele de carte funciară pentru informare, precum și extrasele din planul cadastral,...
Peste două treimi (68,6%) dintre românii plecaţi în...
Oameni de ştiinţă britanici au descoperit că o mutaţie...
Centrul Europe Direct Vaslui, în parteneriat cu Centrul...
Natura este mai mult decât generoasă cu țara noastră, care...
Pe timp de caniculă, multe plante ornamentale suferă din cauza căldurii excesive, uscăciunii și radiației solare intense,...
Vara aduce soare din belșug, dar și provocări pentru florile din balcon. Temperaturile ridicate, vântul uscat, lipsa...
Verile secetoase devin tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, iar grădinarii trebuie să fie tot mai bine...
Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.
Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...
Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...