Apicultorii românii au constatat că în perioada pandemiei a crescut consumul de miere
Apicultorii românii au constatat că în perioada pandemiei a crescut consumul de miere şi alte produse sănătoase, în contextul în care în mod tradiţional România nu era o mare consumatoare de produse apicole.
19 Februarie 2022, 06:48
La noi se înregistrează însă şi un fenomen inedit: mierea românească merge în mare parte la export, iar pe piaţa autohtonă există concurenţa mierii din import, mai puţin calitativă.
Apicultorii români produc anual cantităţi semnificative de miere de albine, polen şi alte produse apicole, iar cele mai multe ajung la export, având în vedere consumul încă redus din ţara noastră, potrivit asociaţiilor apicole din Sălaj. Producătorii locali spun că România rămâne un important producător de miere la nivel european, dar pe piaţa românească sunt tot mai multe produse din import, iar unele arată ca mierea şi conţin cantităţi reduse de miere, ceea ce poate induce cumpărătorul în eroare. Apicultorii sălăjeni apreciază că cel puţin la nivel local consumul de miere, polen şi alte produse apicole a început să crească după apariţia pandemiei, populaţia începând să înţeleagă importanţa alimentelor sănătoase în viaţa de zi cu zi.
RADOR
Foto: Pixabay