Platformă de depozitare a gunoiului de grajd, disponibilă în localitatea Călăţele, judeţul Cluj
Crescătorii de animale şi localitatea clujeană Călăţele au la dispoziţie o platformă nouă pentru stocarea gunoiului de grajd, informează Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).
10 Februarie 2022, 11:08
Valoarea totală a acestei investiţii este de aproape 2,1 milioane de lei (cu TVA), din care 2.007.484 lei din partea MMAP şi suma de 90.986 de lei asigurată din contribuţia locală.
Investiţia acoperă construcţia, amenajarea platformei şi dotarea acesteia cu utilaje necesare unei bune funcţionări. În acest sens, Unitatea Administrativ Teritorială a primit un set de utilaje alcătuit din: un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o vidanjă şi o maşină de împrăştiat compostul rezultat (mraniţa).
Gestionarea platformei va fi asigurată de primăria localităţii beneficiare, iar rezultatele în ceea ce priveşte colectarea şi gestionarea gunoiului de grajd, în strictă conformitate cu reglementările naţionale în vigoare, vor fi monitorizate de Ministerul Mediului.
Proiectul 'Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi' este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole.
Aflat în cea de-a doua fază a sa, de finanţare adiţională, proiectul iniţial a început în 2008, s-a încheiat în 2017 şi a finanţat un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Finanţarea adiţională a proiectului a fost alocată pentru cinci ani, până în martie 2022.
În această etapă a proiectului vor putea primi finanţare peste 86 de comunităţi locale, conform Agerpres.
Foto: pixabay