Agricultura ecologică – soluţia pentru stoparea foametei globale
Daca in agricultura ecologica s-ar investi la fel de mult precum se investeste in cea conventionala, ar putea sa se obtina rezultate asemanatoare cu cele din agricultura conventionala.
04 Martie 2015, 10:41
Diferenta de randament in cazul cerealelor organice, cum este de exemplu faina, este mai mare acolo unde s-au concentrat investitiile in agricultura conventionala. Imaginati-va potentionalul pentru culturile organice daca agroecologia ar primi investitii similare pentru Cercetare si Dezvoltare pentru a identifica cele mai bune practici, pentru a dezvolta seminte ce se potrivesc agriculturii organice si asa mai departe.
Aceasta evidenta aditionala conform careia agroecologia poate ajuta hranirea intregii populatii a determinat Uniunea Oamenilor de Stiinta sa porneasca o petitie prin care cer investitii crescute ale publicului in cercetarea agroecologica in Statele Unite ale Americii, semnata deja de 300 de cercetatori.
Asigurarea hranei pentru intreaga planeta este, desigur, o mare preocupare, dar stim cu totii ca doar cresterea randamentelor nu va determina stoparea foametei globale intr-o lume care deja produce cu jumatate mai multa mancare decat este necesar pentru toata populatia, dar iroseste o treime din ea si trimite porumb comestibil la rafinarii pentru producerea de biocarburanti.
Sistemul alimentar curent este deficitar.
Diferenta sta in modul cum este produsa hrana. Solutia pentru a stopa foametea globala nu este sa producem hrana pentru oamenii care sufera de foamete (care oricum nu si-o pot permite), ci sa permitem oamenilor sa se hraneasca singuri.