Ascultă Radio Antena Satelor Live

România a semnat un acord pentru creşterea finanţării pentru inovaţia în agricultură

Zece state din Europa Centrală şi de Est (ECE), printre care şi Romania, au semnat un acord pentru creşterea ponderii în finanţarea europeană pentru inovaţie şi cercetare în agricultură.

13 Iunie 2018, 15:53


Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii din Ungaria, Zsolt Feldman, a precizat că ţările din grupul Visegrad, alături de Bulgaria, Croaţia, România, Slovenia şi ţările baltice, vor să dezvolte o strategie comună pentru a participa la programul european BIOEAST. În cadrul financiar 2021-2027, acest program va aloca 10 miliarde euro pentru proiecte de cercetare, dezvoltare şi inovaţie în sectorul agri-food.

Zsolt Feldman a subliniat că în ultimii zece ani ponderea statelor din ECE în programele de inovaţie din sectorul agriculturii a fost de doar 10%.


De asemenea, cele zece state din Europa Centrală şi de Est au convenit miercuri să pună la punct o strategie macroregională prin care să stabilească şi să atingă obiective comune. Dezvoltarea zonelor rurale prin utilizarea unui model inovativ şi integrativ este foarte importantă au apreciat semnatarii, adăugând că diversitatea regională ar trebui de asemenea promovată.

Sursa: AGERPRES

Forumul Mondial al Alimentației: Inovarea incluzivă este în centrul atenției la SIF 2024
Agricultura in lume 30 Octombrie 2024, 16:07

Forumul Mondial al Alimentației: Inovarea incluzivă este în centrul atenției la SIF 2024

Forumul pentru știință și inovare discută despre cum să pună tehnologia de ultimă oră la dispoziția tuturor fermierilor.

Forumul Mondial al Alimentației: Inovarea incluzivă este în centrul atenției la SIF 2024
Viticultorii germani se confruntă cu o recoltă minimă de struguri, cea mai mică din ultimii ani
Agricultura in lume 25 Octombrie 2024, 12:48

Viticultorii germani se confruntă cu o recoltă minimă de struguri, cea mai mică din ultimii ani

Viticultorii germani estimează că recolta de struguri din acest an va fi cea mai mică de după 2017, cu aproximativ 7,9...

Viticultorii germani se confruntă cu o recoltă minimă de struguri, cea mai mică din ultimii ani
Noua epidemie de variolă ovină se extinde alarmant în Grecia
Agricultura in lume 23 Octombrie 2024, 17:05

Noua epidemie de variolă ovină se extinde alarmant în Grecia

Grecia se confruntă cu o nouă ameninţare epidemiologică serioasă, după ce au fost înregistrate focare de variolă ovină în...

Noua epidemie de variolă ovină se extinde alarmant în Grecia
Agricultura in lume 09 Octombrie 2024, 16:50

Plante ciudate, care par venite din spațiu

Plante cu forme şi fructe bizare, care se deosebesc totodată printr-o varietate de proprietăţi, se regăsesc în colecţia...

Plante ciudate, care par venite din spațiu
Agricultura europeană afectată de scăderi de prețuri în trimestrul doi din 2024
Agricultura in lume 26 Septembrie 2024, 13:40

Agricultura europeană afectată de scăderi de prețuri în trimestrul doi din 2024

Preţurile produselor agricole în Uniunea Europeană (UE) au scăzut în trimestrul doi din 2024, comparativ cu perioada similară...

Agricultura europeană afectată de scăderi de prețuri în trimestrul doi din 2024
Agricultura in lume 21 Septembrie 2024, 18:51

Acțiunile UE pentru a răspunde preocupărilor agricultorilor europeni

Comisia Europeană a ascultat cu atenție preocupările exprimate de agricultori și de țările UE și a depus eforturi susținute...

Acțiunile UE pentru a răspunde preocupărilor agricultorilor europeni
Agricultura in lume 20 Septembrie 2024, 18:48

Dialog strategic privind viitorul agriculturii UE

Lansat în ianuarie 2024, Dialogul strategic privind viitorul agriculturii UE este un nou forum care își propune să contureze...

Dialog strategic privind viitorul agriculturii UE
Agricultura in lume 17 Septembrie 2024, 18:35

Observatorul lanțului agroalimentar al UE și transparența în lanțul alimentar

Observatorul lanțului agroalimentar al UE (AFCO) a avut prima sa reuniune miercuri, 17 iulie. Obiectivul său este de a...

Observatorul lanțului agroalimentar al UE și transparența în lanțul alimentar