Tehnologie revoluționară pentru agricultura pe verticală, care folosește factorii poluanți din mediul urban industrial
Începând cu anul 2012, inventatorul și antreprenorul american Darin Pastor a căutat o soluție care să limiteze impactul surselor de energie folosite în agricultură asupra mediului, în contextul provocărilor actuale, cum ar fi dminuarea surselor de energie, a apei potabile, foametea pe scară largă în țările lumii a treia și încălzirea globală.
28 Octombrie 2015, 06:46
Într-o conferință susținută la New York, Pastor a prezentat un brevet provizoriu pentru o metodologie de capturare a emisiilor de dioxid de carbon, precum și a altor noxe ș a derivatelor lichide din producția de combustibil sintetic, printr-un procedeu gaz-lichid, și folosirea energiei rezultate în agricultura pe verticală. Pastor spune că, prin combinarea celor două industrii (producția de combustibil și agricultura) se va putea ajunge la prima producție agricolă de masă fără emisii de dioxid de carbon și alte noxe derivate, din întreaga istorie a omenirii.
Pastor este dispus să acorde licențe pentru noua sa tehnologie oricui solicită asta, indiferent din ce parte a lumii ar veni solicitarea. Pentru început, el și-a propus să dezvoltă agricultură pe verticală, folosind tehnologia concepută de el, în zonele industriale ale unor orașe puternic poluate din America, precum Buffalo, Niagara Falls, Cleveland, Detroit, Rochester, Syracuse, Albany, ca și în unele zone sarace răspândite în întreaga lume. Fiecare dintre aceste proiecte va crea aproximativ 4.000 de locuri de muncă până la 4500 în industria construcțiilor și 400 de locuri de muncă permanente pentru înaltă calificare. În total, se vor crea cel puțin 40.000 de locuri de muncă în construcții și 4.000 de locuri de muncă permanente pentru înalt calificată atunci cândva fi finalizat cu succes primele zece proiecte.
Beneficiile vor fi foarte importante: scăderea poluării acestor orașe industriale, scăderea costurilor pentru agricultură, ca și scăderea costurilor de transport pentru produsele agricole rezultate, până la cumpărătorul din mediul urban. Cu alte cuvinte, o viață într-un mediu mai curat și costuri mai mici la legume, fructe și verdețuri.
În plus, agricultura verticală oferă și alte avantaje față de agricultura tradițională. De exemplu, necesită o suprafață mai mică de teren la sol și mărește randamentul culturilor, protejează fermele împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Fermele vegetale pe verticală produc, în plus, biomasă, care va putea fi folosită ca hrsană pentru fermele AquaPonia (ferme piscicole verticale). Plasate strategic în zonele metropolitane, fermele verticale ce vor folosi tehnologia lui Pastor vor produce o schimbare de paradigmă în comunitate, care va consuma mai leste legume, fructe și pește, la prețuri avantajoase. Ca să nu mai vorbim de avantajele la nivel global, în ceea ce privește sursele neconvenționale de energie, eradicarea foametei, încălzirea globală și sursele planetare de apă potabilă.
SOURCE Darin Pastor