Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festival de vinuri şi mâncăruri, la Craiova

Lansarea oficială a proiectului Craiova, capitală gastronomică est-europeană are loc pe 30 decembrie de la ora 12:00 la Ramada Plaza Craiova, unde timp de două zile se va desfăşura un târg festival de gastronomie şi oenologie cu specific est-european cu peste 50 de expozanţi şi intrare liberă.

Festival de vinuri şi mâncăruri, la Craiova
Foto: Pixabay.com

22 Noiembrie 2024, 12:41

Chefi şi specialişti în gastronomiile din 11 ţări est-europene vor prezenta preparate specifice la deschiderea 'Festivalului de vinuri şi mâncăruri' care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, la Ramada Plaza Craiova, de la orele 12:00.
Oraşul îşi întăreşte astfel vocaţia culturală şi turistică de capitală gastronomică est-europeană printr-un eveniment cu gusturi rafinate: două zile de socializare şi degustări pentru descoperiri senzoriale, prezentări, dezbateri ori conferinţe pe teme culinare şi oenologice îi aşteaptă pe cei prezenţi la Ramada Plaza în datele de 30 noiembrie şi 1 decembrie 2024, începând cu orele 12:00.
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 12:00 la 20:00, în deschiderea evenimentului, cele 11 restaurante participante la proiectul 'Craiova, capitală gastronomică est-europeană' vor scoate la rampă - şi la degustare - meniurile care promovează ţările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
Totodată, elevii şi profesorii Liceului de Industrie Alimentară din localitate, iniţiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse de inspiraţie locală.
Urmează mai multe ore de expoziţie în care toţi cei prezenţi vor putea să-şi exploreze şi dezvolte propriile interese de cunoaştere practică şi teoretică, într-o atmosferă jovială, la standurile celor 13 crame şi peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare prezenţi la eveniment.
Vor avea loc degustări şi lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi şi produse alimentare, cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare ca brânzeturile, salamurile şi mezelurile, cafeaua, uleiurile de măsline sau apele minerale.
Duminică, 1 decembrie, de la orele 12:00 şi până la orele 18:00 - de Ziua naţională a României - pe lângă atmosferă festivă a acestei ocazii speciale din fiecare an şi pe lângă explorările gustative puse în operă de către expozanţii prezenţi la eveniment, vor avea loc şi lucrările conferinţelor despre identitatea naţională 'Gastronomia - cu bune, cu rele', în cadrul cărora practicieni din turism şi producţie alimentară vor conferenţia împreună cu specialişti din alte domenii de relevanţă, în context interdisciplinar, despre brandul de ţară, branduri de regiuni, turism şi plusvaloarea pe care producţia alimentară şi serviciile de ospitalitate turistică o pot aduce României.

Sorgul, cultura viitorului. O soluție rezistentă la secetă și cu utilizări variate în agricultură
Util in Agricultura 08 Noiembrie 2024, 13:21

Sorgul, cultura viitorului. O soluție rezistentă la secetă și cu utilizări variate în agricultură

Sorgul, una dintre plantele recunoscute pentru capacitatea sa de a rezista în condiții climatice extreme, a devenit un...

Sorgul, cultura viitorului. O soluție rezistentă la secetă și cu utilizări variate în agricultură
Umiditatea solului, la valorile potrivite pentru culturile de grâu de toamnă
Util in Agricultura 07 Noiembrie 2024, 16:15

Umiditatea solului, la valorile potrivite pentru culturile de grâu de toamnă

Rezerva de umiditate în stratul de sol 0-20 centimetri la cultura grâului de toamnă se va situa la valori satisfăcătoare,...

Umiditatea solului, la valorile potrivite pentru culturile de grâu de toamnă
Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară
Util in Agricultura 31 Octombrie 2024, 16:04

Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară

Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară, poate aborda criza climatică și poate proteja biodiversitatea

Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară
Prognoza agrometeorologică: Toamna aduce condiții optime pentru lucrările agricole, în toată ţara
Util in Agricultura 27 Octombrie 2024, 14:37

Prognoza agrometeorologică: Toamna aduce condiții optime pentru lucrările agricole, în toată ţara

Ritmurile biologice ale plantelor la culturile de toamnă şi speciile pomi-viticole vor fi în general normale în aproape toate...

Prognoza agrometeorologică: Toamna aduce condiții optime pentru lucrările agricole, în toată ţara
Scanarea culturilor vine în ajutorul micilor fermieri
Util in Agricultura 07 Octombrie 2024, 16:47

Scanarea culturilor vine în ajutorul micilor fermieri

O româncă a reuşit să implementeze o nouă tehnologie în agricultura in Spania, iar producătorii din toată ţara aşteaptă să o...

Scanarea culturilor vine în ajutorul micilor fermieri
Util in Agricultura 05 Octombrie 2024, 16:44

Bioplante medicinale

Cultivarea plantelor medicinale în sistem bio a devenit tot mai interesantă și pentru micii agricultori din România. Cu atât...

Bioplante medicinale
Util in Agricultura 03 Octombrie 2024, 16:42

Recomandări privind pregătirea și îngrijirea animalelor pentru anotimpul rece

Proprietarii de animale și păsări trebuie să cunoască un element esențial și anume, că sănătatea animalelor presupune...

Recomandări privind pregătirea și îngrijirea animalelor pentru anotimpul rece
Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, sub amenințarea secetei prelungite
Util in Agricultura 20 Septembrie 2024, 18:55

Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, sub amenințarea secetei prelungite

Seceta pedologică se va menţine în următoarele zile în cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei şi, izolat, în sudul...

Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, sub amenințarea secetei prelungite