Circulație dificilă în Maramureș din cauza poleiului
Toate tronsoanele de drum din județul Maramureș sunt acoperite de un strat de polei, ceea ce complică semnificativ traficul rutier. Autoritățile au emis avertizări și recomandă șoferilor să circule cu prudență maximă, folosind echipamente de iarnă adecvate.
Articol de Petruț Mazilu, 13 Ianuarie 2025, 11:19
Drumarii au fost nevoiţi să intervină cu peste 600 de tone de material antiderapant pentru a combate poleiul format pe majoritatea tronsoanelor de drumuri naţionale şi judeţene, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă.
'Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au acţionat cu 18 utilaje şi au răspândit 193 tone de material antiderapant pe DN17C, DN18, DN18B, DN19, DN1C, E58 şi varianta de ocolire a municipiului Baia Mare. Sectoarele de drumuri judeţene au partea carosabilă curată şi umedă în zona de munte, respectiv curat şi parţial umed în rest. Angajaţii societăţii de drumuri judeţene au acţionat cu 28 de utilaje şi au răspândit 427 tone de material antiderapant. Pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă', a spus Dan Bucă.
Cel mai mare strat de zăpadă, 55 cm, este la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei.
'Stratul de zăpadă este în zona de munte şi măsura până la 55 cm la staţia meteo Iezer, 22 cm la Firiza, 21 cm la Băiuţ, 16 cm la Cavnic, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine - n.red.) şi la Suciu de Sus, 12 cm în Baia Borşa, 8 cm la Mara, 6 cm la Moisei şi 5 cm la Ocna Şugatag', a precizat Dan Bucă.
De asemenea, cea mai scăzută temperatură, minus 11 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei.
Conform sursei citate, traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Maramureş decurge în condiţii optime, iar toate cursele programate vor zbura după programul stabilit de companiile aviatice.